/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Putin denunţă „presiuni extrene fără precedent” asupra Belarusului, după promisiunile făcute de Macron Svetlanei Tihanovskaia la Vilnius

missing
29 septembrie 2020, ora 17:33

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat marţi ”presiuni externe fără precedent” asupra Belarusului, o ţară zguduită de o contestare fără precedent a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, în urma realegeri sale controversate la începutul lui august”, relatează AFP și news.ro.

”Belarusul s-a trezit într-o situaţie dificilă, în condiţii de presiuni externe fără precedent, în urma alegerilor prezidenţiale”, ale căror rezultat nu a fost recunoscut de către Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite, a declarat Putin într-un mesaj video adresat participanţilor la un forum ruso-belarus.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat, într-o vizită în Lituania, că Vladimir Putin, principalul aliat al celui mai puternic om din Belarus, susţine o mediere a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în criza din Belarus.

Însă liderul de Kremlin a anunţat, la acest forum al regiunilor belaruse şi ruse, că Moscova este pregătită să susţină Minskul.

Putin a prezentat legăturile ruso-belaruse drept ”atemporale şi care rezistă la toate intemperiile”.

Putin a promis, într-o întâlnire recentă cu Aleksandr Lukaşenko la Soci să ofere Belarusului o asistenţă militară în domeniul securităţii şi a acordat Minskului un împrumut în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram