Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat marţi ”presiuni externe fără precedent” asupra Belarusului, o ţară zguduită de o contestare fără precedent a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, în urma realegeri sale controversate la începutul lui august”, relatează AFP și news.ro.

”Belarusul s-a trezit într-o situaţie dificilă, în condiţii de presiuni externe fără precedent, în urma alegerilor prezidenţiale”, ale căror rezultat nu a fost recunoscut de către Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite, a declarat Putin într-un mesaj video adresat participanţilor la un forum ruso-belarus.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat, într-o vizită în Lituania, că Vladimir Putin, principalul aliat al celui mai puternic om din Belarus, susţine o mediere a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în criza din Belarus.

Însă liderul de Kremlin a anunţat, la acest forum al regiunilor belaruse şi ruse, că Moscova este pregătită să susţină Minskul.

Putin a prezentat legăturile ruso-belaruse drept ”atemporale şi care rezistă la toate intemperiile”.

Putin a promis, într-o întâlnire recentă cu Aleksandr Lukaşenko la Soci să ofere Belarusului o asistenţă militară în domeniul securităţii şi a acordat Minskului un împrumut în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!