Uniunea Avocaților din Republica Moldova a fost sesizată de liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM) Vlad Filat urmare a aparițiilor publice ale fostul său avocat Igor Popa, urmând ca plângerea să fie examinată în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină.

Comisia va analiza comportamentul și acțiunile avocatului Igor Popa, în raport cu fostul său client, prin prisma respectării disciplinei și normelor de etică profesională, corespunzător prevederilor Legii cu privire la avocatură, Statutului profesiei de avocat și Codului deontologic al avocaților, urmând să se pronunțe asupra încălcărilor reclamate în acțiunile avocatului, iar în cazul existenței unor temeiuri suficiente, privitor la eventualele sancțiuni care se impun.

Vlad Filat susține că a depus, luni 28 septembrie, trei demersuri la Procuratura Generală și unul la Uniunea Avocaților pe numele fostului său avocat, Igor Popa, în legătură cu acuzațiile aduse de acuzător în cadrul unei emisiuni TV.

Igor Popa, fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, a făcut mai multe declarații cu privire la perioada de detenție a fostului său client. Avocatul a declarat că Vlad Filat și Vladimir Plahotniuc și până în ziua de azi țin legătura și vorbesc la telefon.

Anterior, Vlad Filat a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a comentat acuzațiile lansate de către fostul său avocat, Igor Popa. Tot atunci,  liderul PLDM, Vlad Filat, a negat toate acuzațiile aduse de fostul său avocat Igor Popa și  a menționat că toate aceste lucruri se întâmplă deoarece politicanul ar fi decis să revină în politică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!