/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Uniunea Avocaților va examina plângerea depusă de Vlad Filat în privința avocatului Igor Popa

missing
29 septembrie 2020, ora 22:44

Uniunea Avocaților din Republica Moldova a fost sesizată de liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM) Vlad Filat urmare a aparițiilor publice ale fostul său avocat Igor Popa, urmând ca plângerea să fie examinată în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină.

Comisia va analiza comportamentul și acțiunile avocatului Igor Popa, în raport cu fostul său client, prin prisma respectării disciplinei și normelor de etică profesională, corespunzător prevederilor Legii cu privire la avocatură, Statutului profesiei de avocat și Codului deontologic al avocaților, urmând să se pronunțe asupra încălcărilor reclamate în acțiunile avocatului, iar în cazul existenței unor temeiuri suficiente, privitor la eventualele sancțiuni care se impun.

Vlad Filat susține că a depus, luni 28 septembrie, trei demersuri la Procuratura Generală și unul la Uniunea Avocaților pe numele fostului său avocat, Igor Popa, în legătură cu acuzațiile aduse de acuzător în cadrul unei emisiuni TV.

Igor Popa, fostul avocat al fostului premier Vlad Filat, a făcut mai multe declarații cu privire la perioada de detenție a fostului său client. Avocatul a declarat că Vlad Filat și Vladimir Plahotniuc și până în ziua de azi țin legătura și vorbesc la telefon.

Anterior, Vlad Filat a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a comentat acuzațiile lansate de către fostul său avocat, Igor Popa. Tot atunci,  liderul PLDM, Vlad Filat, a negat toate acuzațiile aduse de fostul său avocat Igor Popa și  a menționat că toate aceste lucruri se întâmplă deoarece politicanul ar fi decis să revină în politică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram