Ploaia torențială din această dimineață a făcut prăpăd în Capitală. Din cauza străzilor inundate, pe mai multe porțiuni de drum s-a circulat cu dificultate. Șoferii au fost nevoiți să-și conducă autoturismele prin apa care, pe alocuri, depășea jumătate de metru. Pe unele străzi au cedat și gurile de canalizare. Mai mult, apa a ajuns și în câteva subterane, recent renovate, așa că oamenii au fost nevoiți să traverseze străzile printre mașini. Situația este gravă, dar se poate complica și mai mult, este concluzia autorităților municipale.

În doar câteva ore, străzile din Chișinău s-au transformat în râuri. Pe alocuri, mașinile erau practic duse de valul de ape, care depășea jumătate de metru. Așa că, șoferii au fost nevoiți să fie cu ochii în patru.

Ca de fiecare dată, strada Albișoara s-a transformat într-o mică Veneție. Asta chiar dacă autoritățile promiteau că, după repararea acesteia, inundații nu vor mai fi.

Și strada Varnița din sectorul Ciocana al Capitalei s-a transformat într-un râu. Acolo, mai multe automobile au rămas blocate. Doar mașinile de teren au putut înfrunta valul de apă.

S-a circulat anevoios și pe strada Meșterul Manole. Șoferii circulau bară la bară, iar mai mulți pietoni au lăsat încălțămintea și au pășit prin apă… ca în lac.

Râuri de apă au curs și în Centrul Capitalei. Pe strada Bănulescu Bodoni, de exemplu, era dificil de înțeles unde e drum și unde e trotuar. De marcaje rutiere, nici vorbă.

Nu doar străzile au fost transformate în lacuri, ci și subteranele. De exemplu, pasajul de pe strada Alecu Russo, care se află în reparație, s-a umplut cu apă, iar pietonii au fost nevoiți să se întoarcă din drump și să traverseze strada printre mașini.

După ce s-a oprit ploaia, primarul Capitalei, Ion Ceban, a ieșit să inspecteze anumite străzi, printre care și Albișoara, aflată în reparație. După ce a fost criticat pe rețelele de socializare, edilul a răspuns criticilor, pe pagina sa de Facebook.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL: „Am văzut astăzi critici, experți și diverși așa numiți specialiști, care s-au dat cu părerea pe rețelele de socializare. Precipitaţiile abundente ne-au arătat punctele slabe şi unde trebuie să intervenim pentru a remedia. Actualmente, toate serviciile municipale sunt antrenate în sectoarele capitalei, pentru a lichida consecinţele provocate de ploaie”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată edilul Capitalei a menționat că pe strada Albişoara, vor fi adăugate 86 de guri de captare a apei şi trei conducte, pentru evacuarea apelor pluviale din zonă.

 

 

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!