/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Venezuela, mărturii din infernul medicilor: Sunt trimiși să trateze bolnavi de COVID fără mănuși sau măști de protecție

missing
29 septembrie 2020, ora 11:41

În Venezuela, țară care se zbate într-o cruntă criză economică și politică, personalul medical este trimis să trateze bolnavii infectați cu coronavirus fără nici o măsură de protecție. Cadrele medicale care au grijă de bolnavi sunt expuse în permanență infectării, transmite Digi24.ro.

În spitale mizere, fără apă curentă, acești oameni încearcă să-și facă treaba pentru care primesc un salariu pe măsura condițiilor de lucru: 4-5 dolari pe lună.

Un reportaj BBC, cu mărturii cutremurătoare, surprinde o zi din viața lor:

 „Timp de o lună și jumătate, am tratat pacienții fără să purtăm mănuși sau măști de protecție”, declară, sub protecția anonimatului, un asistent medical.

„Săptămâna aceasta am stat doar în costumul de protecție și nu am putut mânca și merge la toaletă. Asta, fiindcă trebuie să te speli, iar în spital nu curgea apă”, mărturisește Kerina Suarez, medic.

În Venezuela, cadrele medicale își cumpără singure echipamentele. O mască de protecție costă 1 dolar, mult peste puterea lor de cumpărare.

Salariul unui medic este de 4-5 dolari pe lună”, declară Ruben Duarte, asistent medical.

„Practic, nu câștig nimic, părinții mei mă ajută să plătesc chiria”, confirmă medicul Kerina Suarez.

Cadrele medicale sunt însă arestate dacă își exprimă nemulțumirea.

„Unii angajați au decis să demisioneze din cauza greutăților, dar în scurt timp au fost forțați de autorități să se întoarcă la muncă”, dezvăluie un angajat medical, care preferă să rămână anonim.

Peste 600 de oameni au murit în Venezuela din cauza pandemiei. O treime dintre ei erau cadre medicale.

jurnalistii au donat echipamente medicale medicilor din veneuzela
28 septembrie 2020. Jurnaliștii au făcut o donație de materiale sanitare pentru personalul medical din centrul Boca de Rio, din Valencia, Venezuela. Foto: Profimedia

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram