Alerte de călătorie în Republica Uzbekistan, Republica Armenia și Turkmenistan în legătură cu situația provocată de virusul COVID-19.

În conformitate cu decizia Comisiei Republicane Speciale a Republicii Uzbekistan, începând cu 𝟏 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟎, cetățenii străini vor putea intra în Republica Uzbekistan prin punctele de control avia, feroviar și auto.

Astfel, călătorii trebuie să respecte următoarele condițiile: cetățenii străini care sosesc din țările care fac parte din „zona roșie”, precum și din „zona galbenă”, pot intra pe teritoriul Republicii Uzbekistan doar dacă prezintă testul negativ COVID-19, efectuat cu cel târziu 72 ore înainte de traversarea frontierei (în limba rusă sau engleză). În absența unui rezultat negativ al testului, pasagerilor curselor avia li se va refuza check-inul pentru zbor.

Cetățenii străini care sosesc din țările care fac parte din „zona verde” (cu excepția pasagerilor care prezinte simptome de COVID-19) cerințele de carantină nu se vor aplica.

Guvernul Republicii Armenia a instituit regimul de carantină până la 𝟏𝟏 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, cu păstrarea restricțiilor de intrare pentru cetățenii străini și apatrizi. Sunt exceptate de la interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Armenia, cu condiția autoizolării (14 zile) și efectuării testului PCR, următoarele categorii de persoane: membrii echipajelor aeronavelor, șoferii, mecanicii de locomotivă care efectuează transport internațional de marfă, reprezentanții misiunilor diplomatice, ai birourilor consulare și personalului organizațiilor internaționale, precum și a membrilor de familie ai acestora, în cazul decesului – rudele apropiate ale persoanei decedate (părinte, soț, copil, soră, frate).

În legătură cu situația epidemiologică din Turkmenistan și a prevenirii răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19, restricțiile de trecere a frontierei de stat pentru cetățenii străini au fost prelungite până la 𝟑𝟎 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟎.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!