/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Constatin Oboroc nu a reuşit să colecteze numărul necesar de semnături pentru a candida la funcția de președinte: „Prea puțin timp pentru noi”

missing
30 septembrie 2020, ora 15:29

Fostul consilier prezidențial, Constantin Oboroc, a anunțat că nu a reuşit să colecteze numărul necesar de semnături pentru ca să fie înregistrat în calitate de candidat la alegerile din 1 noiembrie. Listele de subscripţie necompletate vor fi transmise Comisiei Electorale Centrale (CEC).

În cadrul unei conferințe de presă, Dina Diaconu, conducător al grupului de iniţiativă a vorbit despre procesul de colectare a semnăturilor pe parcursul a trei săptămâni: „Strânegerea semnăturilor din cele 20 de raioane a fost o buimăceală totală pentru colectori si pentru lume și nu am vazut niciun sens. Din motiv că nu am participat mai inainte ne-a fost destul de greu să ne concetram”.

„A fost o misiune mult prea complicată pentru o echipă de oameni entuziaști care s-au convocat la apelul meu la data de 6 septembrie în fața Bibliotecii Naționale. Noi am crezut sincer în acești 47 de oameni care au obținut legitimațiile că se vor include până la unu și vor încerca să colecteze semnăturile. Din păcate nici jumătate dintre ei nu au plecat să colecteze semnăturile. A fost prea scurt timp pentru noi”,  a declarat Oboroc.

Menționăm că, până astăzi, 30 septembrie curent, CEC a înregistrat următorii candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent) și Violeta Ivanov (Partidul „Șor”), Maia Sandu (PAS).

Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă. Totodată, Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA) au depus listele cu semnături, iar acestea urmează a fi verificate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram