Fostul consilier prezidențial, Constantin Oboroc, a anunțat că nu a reuşit să colecteze numărul necesar de semnături pentru ca să fie înregistrat în calitate de candidat la alegerile din 1 noiembrie. Listele de subscripţie necompletate vor fi transmise Comisiei Electorale Centrale (CEC).

În cadrul unei conferințe de presă, Dina Diaconu, conducător al grupului de iniţiativă a vorbit despre procesul de colectare a semnăturilor pe parcursul a trei săptămâni: „Strânegerea semnăturilor din cele 20 de raioane a fost o buimăceală totală pentru colectori si pentru lume și nu am vazut niciun sens. Din motiv că nu am participat mai inainte ne-a fost destul de greu să ne concetram”.

„A fost o misiune mult prea complicată pentru o echipă de oameni entuziaști care s-au convocat la apelul meu la data de 6 septembrie în fața Bibliotecii Naționale. Noi am crezut sincer în acești 47 de oameni care au obținut legitimațiile că se vor include până la unu și vor încerca să colecteze semnăturile. Din păcate nici jumătate dintre ei nu au plecat să colecteze semnăturile. A fost prea scurt timp pentru noi”,  a declarat Oboroc.

Menționăm că, până astăzi, 30 septembrie curent, CEC a înregistrat următorii candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent) și Violeta Ivanov (Partidul „Șor”), Maia Sandu (PAS).

Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă. Totodată, Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA) au depus listele cu semnături, iar acestea urmează a fi verificate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!