Marijuană în valoare de un milion de lei a fost depistată de polițiști și procurori la șapte bărbați din Chișinău. În acest sens, oamenii legii au efectuate 18 percheziții la domiciliile și în automobilele acestora. Forțele de ordine spun că suspecții vindeau drogurile la un preț de 200 de lei pentru un gram. Acum bănuiții riscă ani grei de pușcărie.

Potrivit Poliției, cei șapte bărbați au vârstele cuprinse între 20 și 55 de ani. Ei au fost reținuți pentru cultivarea plantelor de cânepă în condiții de laborator, prelucrarea, comercializarea mugurilor de canabis și marijuanei. Suspecții nu sunt la prima abatere de la lege, unii dintre ei fiind anterior condamnați pentru infracțiuni similare.

În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat trei locuri utilizate pentru cultivarea și prelucrarea plantelor de cânepă. De aici au fost ridicate 122 de plante de cânepă, peste 1 500 de grame de marijuana, ciuperci cu efect halucinogen, peste o sută de mii de lei, semințe de canabis, bani proveniți din realizarea drogurilor și aparate artizanale destinate consumului de marijuană.

Laboratoarele erau dotate cu sistem de ventilare cu filtru, umidificatoare, sistem de reglare a temperaturii, lămpi ultraviolete cu efect de creștere și dezvoltare rapidă. Drogurile erau comercializate la prețul de la 150 până, la 200 lei pentru un gram.

Dacă reușeau să vândă drogurile, suspecții urmau să obțină circa un milion de lei de pe urma acestora. În prezent, cinci dintre reținuți sunt arestați pentru 30 de zile, iar doi sunt cercetați în stare de libertate. În cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani.

Foto: politia.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!