/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Marijuană de un milion de lei, depistată la șapte bărbați din Chișinău. Suspecții riscă ani grei de pușcărie

30 septembrie 2020, ora 15:44

Marijuană în valoare de un milion de lei a fost depistată de polițiști și procurori la șapte bărbați din Chișinău. În acest sens, oamenii legii au efectuate 18 percheziții la domiciliile și în automobilele acestora. Forțele de ordine spun că suspecții vindeau drogurile la un preț de 200 de lei pentru un gram. Acum bănuiții riscă ani grei de pușcărie.

Potrivit Poliției, cei șapte bărbați au vârstele cuprinse între 20 și 55 de ani. Ei au fost reținuți pentru cultivarea plantelor de cânepă în condiții de laborator, prelucrarea, comercializarea mugurilor de canabis și marijuanei. Suspecții nu sunt la prima abatere de la lege, unii dintre ei fiind anterior condamnați pentru infracțiuni similare.

În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat trei locuri utilizate pentru cultivarea și prelucrarea plantelor de cânepă. De aici au fost ridicate 122 de plante de cânepă, peste 1 500 de grame de marijuana, ciuperci cu efect halucinogen, peste o sută de mii de lei, semințe de canabis, bani proveniți din realizarea drogurilor și aparate artizanale destinate consumului de marijuană.

Laboratoarele erau dotate cu sistem de ventilare cu filtru, umidificatoare, sistem de reglare a temperaturii, lămpi ultraviolete cu efect de creștere și dezvoltare rapidă. Drogurile erau comercializate la prețul de la 150 până, la 200 lei pentru un gram.

Dacă reușeau să vândă drogurile, suspecții urmau să obțină circa un milion de lei de pe urma acestora. În prezent, cinci dintre reținuți sunt arestați pentru 30 de zile, iar doi sunt cercetați în stare de libertate. În cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani.

Foto: politia.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram