/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ieri una, azi alta! MAI spune că de mai mult timp deține informații despre faptul că Plahotniuc a traversat frontiera cu Turcia

missing
30 septembrie 2020, ora 10:58

Dacă ieri, 29 septembrie, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) spuneau că au făcut mai multe demersuri pentru a stabili dacă fostul lider democrat Vlad Plahotniuc se află în SUA, România sau Turcia, astăzi, 30 septembrie, cei de la MAI spun că de mai mult timp dețin informații despre faptul că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia și România.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții MAI spun că a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public pentru a nu împiedica cumva acțiunile de identificare și reținere a lui Plahotniuc. Astfel, MAI a fost informat de autoritățile oficiale despre faptul că acesta a traversat frontiera Turciei și a României în perioada 7-10 septembrie 2020.

În prezent Biroul Interpol de la Chișinău a expediat încă o solicitare oficială, iar la moment oamenii legii așteaptă un răspuns din partea instituțiilor abilitate din Turcia, prin care să li se comunice dacă Vlad Plahotniuc nu a părăsit această țară.

„Din cauza unor declarații ale politicienilor și a informațiilor apărute în mass-media, acțiunile instituțiilor de drept din țara noastră au fost pereclitate, iar acest fapt complică procesul de căutare. Toate aceste informații se verifică și în momentul în care vom avea o claritate, vom veni cu detalii pentru ca opinia publică să cunoască. Astfel, autoritățile moldovenești sunt permanent în contact cu partenerii săi din alte țări și depun toate eforturile pentru a identifica locul aflării acestuia, în vederea extrădării lui”, se arată în comunicatul MAI.

Vladimir Plahotniuc a plecat din Republica Moldova în iunie 2019. Ulterior, pe 22 mai, judecătorii au admis demersul PCCOCS și au emis mandat de arest pentru 30 de zile în privința lui Vladimir Plahotniuc.

În martie 2020, Ambasada Statelor Unite în R. Moldova a confirmat faptul că Vladimir Plahotniuc se află în SUA, menționând că acesta era „supus procedurilor administrative de deportare”.

Informația despre faptul că Plahotniuc este în SUA a fost făcută anterior publică și de finul său, deputatul Andrian Candu. Acesta declara că fostul lider al PDM se află în SUA împreună cu familia sa.

„Este relaxat”. Avocatul lui Plahotniuc, după ce PG a cerut extrădarea clientului său din Turcia

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram