/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Mai întâi evacuează, iar apoi vin cu soluții. Ceban vrea să amenajeze parcări în centrul Chișinăului

missing
30 septembrie 2020, ora 17:11

Mai întâi evacuează, iar apoi vin cu soluții. După ce Poliția a anunțat că dă startul evacuării mașinilor parcate neregulamentar în Chişinău, astăzi primarul Ion Ceban a spus că intenționează să găsească terenuri în centrul Capitalei, unde vor fi amenajate locuri de parcare. Una de tip parking lift ar putea fi amenajată împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei. 

„…Primăria Chișinău este în proces de adoptare a conceptului pentru parcări, se lucrează foarte mult. Totodată, ne-am propus ca împreună cu Agenția Proprietăți Publice (APP) să găsim terenuri în centrul orașului, unde vom putea amenaja locuri de parcare. Credem că această practică este binevenită, doar că până la oferirea unei alternative pentru cetățeni, trebuie să aplicăm o primă etapă”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

Primarul a mai scris că a primit mai multe reclamații de nemulțumire din partea cetățenilor și în acest sens a avut o discuție cu ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu. „Am vorbit despre amendarea șoferilor, care parchează ilegal pe trotuare și încurcă la deplasarea pietonilor, mamelor cu cărucioare, a personelor cu probleme locomotorii și amendarea acelor șoferi care parchează pe străzile magistrale și încurcă la traficul rutier, creând ambuteiaje”, a spus primarul.

Amintim că, începând cu ziua de luni, 28 septembrie, sunt desfășurate ample activități de prevenire și combatere a fenomenului de parcare neregulamentară a mijloacelor de transport.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram