Mai întâi evacuează, iar apoi vin cu soluții. După ce Poliția a anunțat că dă startul evacuării mașinilor parcate neregulamentar în Chişinău, astăzi primarul Ion Ceban a spus că intenționează să găsească terenuri în centrul Capitalei, unde vor fi amenajate locuri de parcare. Una de tip parking lift ar putea fi amenajată împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei. 

„…Primăria Chișinău este în proces de adoptare a conceptului pentru parcări, se lucrează foarte mult. Totodată, ne-am propus ca împreună cu Agenția Proprietăți Publice (APP) să găsim terenuri în centrul orașului, unde vom putea amenaja locuri de parcare. Credem că această practică este binevenită, doar că până la oferirea unei alternative pentru cetățeni, trebuie să aplicăm o primă etapă”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

Primarul a mai scris că a primit mai multe reclamații de nemulțumire din partea cetățenilor și în acest sens a avut o discuție cu ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu. „Am vorbit despre amendarea șoferilor, care parchează ilegal pe trotuare și încurcă la deplasarea pietonilor, mamelor cu cărucioare, a personelor cu probleme locomotorii și amendarea acelor șoferi care parchează pe străzile magistrale și încurcă la traficul rutier, creând ambuteiaje”, a spus primarul.

Amintim că, începând cu ziua de luni, 28 septembrie, sunt desfășurate ample activități de prevenire și combatere a fenomenului de parcare neregulamentară a mijloacelor de transport.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!