Cetățenii din diasporă vor merge la vot în pofida pandemiei de coronavirus. Într-un scurt sondaj realizat de tv8.md aceștia spun că vor merge să voteze pentru un viitor mai bun al țării. Unii dintre moldovenii aflați peste hotare spun că sunt gata să parcurgă kilometri în plus pentru a-și exercita dreptul la vot. 

Nadea Verdeș (Austria, Baden): „Aici, unde suntem nu îmi e frică de nimic, deoarece se respectă cu strictețe regulile! Așa că da, ne echipăm corespunzător și plecăm să votăm pentru un viitor mai bun în țărișoara noastră!”

 

Mihai Enachi (Portugalia, Torres Vedras): „Nici nu mă gândesc că COVID-19 există. Dacă se va respecta regulile impuse s-ar putea organiza.”

 

 

Valentina Cojocaru (Italia, Roma): „Nu ne temem să mergem la  alegeri, ba dimpotrivă, se respecte regulile de siguranță.”

 

 

Moldovenii spun că se vor deplasa și în alte localități,  în cazul în care nu vor fi deschise secții de votare în apropiere.

Alina Didîc (Rusia, Moscova): „Chiar dacă va fi în alt oraș ne deplasăm nu e o problemă.”

 

 

Valentina Valentina (Israel, Geesthacht): „Da, aici diaspora e pregătită să iasă la vot, din păcate vom avea doar două secții de votare în Tell Aviv și Haifa.”

 

 

Ninna Olaru (SUA, Chicago): „Noi vom merge la votare, ne-am și înregistrat. Noi suntem în Chicago și aici avem secție de votare.”

 

 

Totodată, aceștia susțin că se vor mobiliza și în cazul în care se va organiza turul doi pentru a participa la vot.

Sergiu Bîrlădeanu (Franța, Lyon): „Eu cred că da, fiindcă toată diaspora tinde spre un viitor mai bun.”

 

 

Vadim Morarescu (Anglia, Londra): „Diaspora este cea mai afectată de situația actuală din țară, nu în zadar suntem la mii de kilometri, ei îi pasă. Dezastrul din țară ne-a despărțit pe noi toți de familie și cei dragi.”

 

 

Fiodor Druță (Germania, Geesthacht): „Sper foarte mult să se mobilizeze… doar așa îl putem înlătura pe Dodon))).”

 

Alegerile prezidențiale din R. Moldova vor avea loc pe 1 noiembrie. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit organizarea a 139 secții de votare în străinătate.

***

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!