În timp ce afara ploua cu găleata, iar zeci de șoferi experimentați pluteau cu mașinile pe străzile inundate, Diana susținea primul ei examen auto prin Chișinău. „Am așteptat aproape cinci ore afară. Dintre care vreo trei în ploaie. Încălțămintea îmi era udă, trenciul tot. Când m-am urcat la volan, nici nu îmi simțeam picioarele, atât de mult am înghețat. Am mers exact atunci când erau șuvoaiele cele mai mari”, și-a descris jurnalista experiența de ieri.

Ploaia i-a dat peste cap și itinerarul stabilit din timp. Deși urma să conducă pe un traseu din sectorul Ciocana, acesta a fost modificat pentru că strada Meșterul Manole a fost inundată. Așa că, a condus prin sectorul Botanica. Și examinatorul a fost strict pe durata traseului. Jurnalista a comis și câteva gafe, dar nu atât de grave încât să pice examenul. „Examinatorul mi-a spus foarte sec: „Ați acumulat 9 puncte. Sunteți admisă.” Când am coborât din mașina de examinare, am mai stat vreo câteva minute chiar sub ploaie, nu îmi venea să cred.”

Totuși, Diana intuia că va trece cu bine peste proba practică pentru că a făcut multe lecții de șofat. Primii care au aflat despre reușita ei au fost părinții. Și tot cu ei a sărbătorit permisul de conducere, chiar dacă este unul încă provizoriu. Până va reuși să strângă bani pentru propria mașină, a remarcat deja cele mai dese gafe comise de majoritatea șoferilor pe străzile din capitală. „Frânează brusc și nu cedează trecerea când ar trebui. Sunt foarte nerăbdători și nerespectuoși în raport cu alți șoferi.Parchează în locuri interzise, deseori chiar blochează traficul.”

Diana Popa este reporteră și prezentatoare TV8 de doi ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!