Un primar din raionul Hâncești riscă să fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie publică, după ce ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Și alți doi consilieri din Hâncești și Cahul riscă să fie demiși, după ce s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate. Prin urmare, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, Inspectoratul de Integritate a emis trei acte de constatare în privința celor trei demnitari.

Potrivit ANI, primarul comunei Drăgușenii Noi din raionul Hâncești aflându-se în calitate de primar, a emis acte administrative și a încheiat direct acte juridice cu fratele său, care figurează în calitate de fondator și administrator într-o firmă. Potrivit actului, în total au fost semnate și încheiate 25 de documente, dintre care două facturi în sumă de peste 50 mii de lei, pentru anumite lucrări executate de către firma fratelui, în perioada martie – mai 2019.

Un consilier în Consiliul comunal Bobeica din raionul Hâncești a încălcat regimul juridic al incompatibilităților – Din anul 2018 până în prezent, s-a afla în incompatibilitate de funcție, deținând simultan mandatul de consilier comunal și funcția de administrator a unei întreprinderi din comună.

Un consilier sătesc din Consiliul Bădicul Moldovenesc, raionul Cahul a încălcat regimul juridic al incompatibilităților – A deținut concomitent mandatul de consilier sătesc și funcția de contabil în cadrul primăriei din localitate.

Dacă actele de constatare emise vor rămâne definitive, primarul și cei doi consilieri riscă să fie decăzuți din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar și cel de consilier local pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată, aleșii locali vizați vor fi incluși în Registrul interdicțiilor, gestionat de ANI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!