Averea deputatului socialist Vladimir Odnostalco va fi verificată de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Asta după ce parlamentarii Iurie Reniță și Octavian Țâcu au depus o interpelare la ANI pentru a verifica dacă Vladimir Odnostalco a indicat în declarația de avere că a primit peste jumătate de milion de lei de la firma „Exclusiv Media”. 

„Recent am primit o confirmare de la ANI că în privința deputatului socialist Odnostalco a fost inițiată procedura de control privind eventuala încălcare a regimului juridic al declarării averilor și intereselor personale”, a scris Iurie Reniță pe rețelele sociale.

Am cerut o reacție de la deputatul Vladimir Odnostalco, el însă a spus să transmitem o solicitare de informație la acest subiect Partidului Socialiștilor. Întrebat de ce este nevoie de transmis o solicitare de informație la partid, dacă el însuși este vizat, parlamentarul ne-a pus receptorul. Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a socialiștilor, Irina Astahova, nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Foto: Facebook/ Iurie Reniță

Potrivit lui Iurie Reniță și Octavian Țîcu de la PUN, deputații PSRM Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Vladimir Odnostalco ar fi contractat de la compania „Exclusiv Media” sume care variază între 500 de mii de lei și 1 milion de lei, fără să indice acești bani în declarațiile de avere și interese personale . Ulterior, banii ar fi fost utilizați pentru finanțarea Partidului Socialiștilor (PSRM), dar și campania lui Igor Dodon.

Anterior, Iurie Reniță a prezentat mai multe documente care confirmă că cei patru deputați PSRM au primit împrumuturi din banii veniți din Bahamas, fără a le indica în declarațiile de venit depuse la Autoritatea Națională pentru Integritate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!