/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO DOC/ Consilierii PAS și „Forța Nouă” solicită demisia arhitectului-șef al Chișinăului

missing
30 septembrie 2020, ora 13:56

Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și cei din mișcarea social-politica „Forța Noua” cer demisa arhitectului-șef a Chișinăului Svetlana Dogotaru. Aceștia o acuză că a încălcat repetat legislația în procesul de elaborare a documentației de urbanism, a pregătit cu încălcări proiecte de decizii, a încălcat procedurile de expunere la licitație a terenurilor municipale. Solicitată pentru o reacție, Svetlana Dogotaru nu ne-a răspuns la telefon.

„Pe viceprimarul Victor Chironda și primarul Ion Ceban repetat îi somăm să întreprindă măsuri în privința doamnei Svetlana Dogotaru, în caz contrar, își asumă consecințele acestor decizii ilegale”, a declarat consilierul PAS Vasile Grădinaru în cadrul unei conferințe de presă.

Tot el a menționat că din moment ce a început lupta împotriva construcțiilor ilegale, asupra sa au început să fie efectuate nenumărate presiuni, inclusiv telefonice. Grădinaru spune că unii încearcă să-l descurajeze, alții să-l intimideze, iar alții să-l sensibilizeze. „Eu vă rog să încetați. Noi nu ne oprim, mergem înainte”, a spus consilierul PAS.

Tot în cadrul conferinței de presă, consilierul Sergiu Tofilat a spus că vor cere în instanță anularea deciziei de aprobare a planului urbanistic zonal, din zona Circului Chișinău, întrucât municipalitatea ar fi fost deposedată ilegal de acest teren, potrivit consilierilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram