Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și cei din mișcarea social-politica „Forța Noua” cer demisa arhitectului-șef a Chișinăului Svetlana Dogotaru. Aceștia o acuză că a încălcat repetat legislația în procesul de elaborare a documentației de urbanism, a pregătit cu încălcări proiecte de decizii, a încălcat procedurile de expunere la licitație a terenurilor municipale. Solicitată pentru o reacție, Svetlana Dogotaru nu ne-a răspuns la telefon.

„Pe viceprimarul Victor Chironda și primarul Ion Ceban repetat îi somăm să întreprindă măsuri în privința doamnei Svetlana Dogotaru, în caz contrar, își asumă consecințele acestor decizii ilegale”, a declarat consilierul PAS Vasile Grădinaru în cadrul unei conferințe de presă.

Tot el a menționat că din moment ce a început lupta împotriva construcțiilor ilegale, asupra sa au început să fie efectuate nenumărate presiuni, inclusiv telefonice. Grădinaru spune că unii încearcă să-l descurajeze, alții să-l intimideze, iar alții să-l sensibilizeze. „Eu vă rog să încetați. Noi nu ne oprim, mergem înainte”, a spus consilierul PAS.

Tot în cadrul conferinței de presă, consilierul Sergiu Tofilat a spus că vor cere în instanță anularea deciziei de aprobare a planului urbanistic zonal, din zona Circului Chișinău, întrucât municipalitatea ar fi fost deposedată ilegal de acest teren, potrivit consilierilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!