Președintele Igor Dodon susține că nu a înțeles ideea de evacuare a a mașinilor parcate neregulamentar pe străzile Capitalei. Potrivit șefului statului, banii din evacuarea mașinilor ar trebui să meargă în bugetul de stat, iar evacuările să fie efectuate doar de pe străzile principale ale Capitalei. Declațiile au fost făcute, miercuri, 30 septembrie, de către președintele Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV.

Igor Dodon, președinte:Nu am înțeles până la capăt ideea de evacuare a mașinilor. Aici un pic nu este gândit. Da, unul că nu sunt parcate corect. Asta nu este inițiativa primarului, dar a MAI. Eu le-am zis dacă vreți să faceți evacuări, haideți să facem parcări mai întâi. Ideea este bună, dacă vorbim despre arterele principale dar nu din curțile blocurilor. Dar atunci când trebuie omului repede să ajungă la ministerul Finanțelor, ce trebuie să facă? Să își ia șofer, care să facă cercuri prin capitală până va găsi parcare? Banii din evacuare trebuie să meargă la buget”.

Acum două zile, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că mașinile parcate neregulamentar pe străzile din Capitală vor fi evacuate și depozitate la o parcare privată din comuna Trușeni. Potrivit poliției, tarifele de evacuarea a vehiculelor variază între 500 și 2 000 de lei, bani care rămân la compania Magda Tur care efectuează acest serviciu.

După ce poliția a anunțat că dă startul evacuării mașinilor parcate neregulamentar în Chişinău, primarul Ion Ceban a spus că intenționează să găsească terenuri în centrul Capitalei, unde vor fi amenajate locuri de parcare. Ion Ceban i-a solicitat Ministrului de Interne ca, deocamdată, să nu fie evacuate mașinile parcate ilegal în curțile blocurilor de locuințe.

/VIDEO/ Evacuarea mașinilor parcate neregulamentar pe străzile din Capitală a continuat și noaptea

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!