Transportul internațional aerian, terestru și feroviar, rămân sistate, pe o perioadă nedeterminată de timp, pentru cetățenii moldoveni, anunță Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

Potrivit unui comunicat emis de către Ambasada Republicii Moldova, în Rusia sunt instituie un șir de măsuri restrictive în scopul asigurării protecției sanitare și epidemiologice a populației.

Concomitent, pe perioada stării de alertă, masca și mănușile de protecție trebuie purtate în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei. Persoanele trebuie să se afle minim la doi metri distanță unul de altul, în incinta instituțiilor și a locurilor.

Pe teritoriul Federației Ruse, parcurile, cafenelele, restaurantele, frizeriile, centrele comerciale, altele decât cele, care vând produse alimentare funcționează.

În Republica Qazaqstan, la 11 mai 2020, starea de urgență în Republica Qazaqstan a luat sfârșit. În scurt timp în această țară se vor deschide unele parcuri, vor fi reluate călătoriile aeriene ale pasagerilor, în prezent activează 15 aeroporturi.

Însă, pe teritoriul Republicii Tadjikistan nu a fost introdusă starea de urgență în legătură cu COVID-19.

Pe de altă parte în Republica Kârgâză începând cu data de 25 mai 2020, autoritățile statului kârgâz au relaxat măsurile restrictive în ceea ce ține de răspândirea COVID-19 permițând conform unui regim special, activitatea unor centre de fitness și sport, centrelor comerciale, piețelor din marile orașe, unde ar putea exista pericol de aglomerații.

În cazul necesității tranzitării teritoriului Federației Ruse, în sensul revenirii în Republica Moldova, cetățenii moldoveni sânt rugați să apeleze la linia de urgență a Ambasadei +7 (929) 964-90-79, pentru beneficierea de asistență.

***

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!