/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Noi reguli de intrare în România. Cum poate fi evitată carantina

missing
01 octombrie 2020, ora 16:07

Persoanele care vin în România din state afectate de coronavirus vor intra în carantină. Aceștia pot evita să stea 14 zile izolați dacă fac în a cincea zi un test COVID și acesta este negativ, a anunțat premierul Ludovic Orban, citat de digi24.ro.

Știți că nu am mai actualizat lista țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul UE, între țări,” a spus Orban.

Premierul spune că nu s-a luat o decizie, de aceea urmează a fi  decis luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să fie reintroduse restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile.

El a spus că aceste restricții vor fi mai nuanțate.

Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram