Au jurat că vor avea o campanie electorală corectă, nu vor apela la acțiuni ilegale, de intimidare în adresa concurenților și că nu vor oferi bani sau alte bunuri pentru a cumpăra votul cetățenilor. Igor Dodon și Violeta Ivanov, doi din cei șase candidați înregistrați la funcția de președinte, au semnat astăzi Codul de Conduită al Comisiei Electorale Centrale privind desfășurarea campaniei. S-a grăbit să-l semneze și Dorin Chirtoacă, care încă nu a fost înregistrat oficial în cursă.

„Mizăm pe buna credință a fiecărui subiect, care urmează să semneze. Nu este o simplă formalitate. Este un angajament public care urmează a fi respectat.”

Așa dar, primii care s-au grăbit să semneze Codul de Conduită au fost Violeta Ivanov, candidata Partidului Șor, dar și Dorin Chirtoacă, candidatul Mișcării Politice Unirea, care nu este, încă, înregistrat oficial în cursă.

VIOLETA IVANOV, CANDIDATĂ, PARTIDUL ȘOR: „Îndemn toți concurenții electorali nu doar să-l semneze, dar și să-l respecte. Este foarte important în această campanie.”

DORIN CHIRTOACĂ, CANDIDAT, MIȘCAREA „UNIREA”: „Am semnat pentru bunul simț. Pentru ca în politică să urcăm trepte ale calității, deși mă îndoiesc că lucrul ăsta se va întâmpla.”

Codul a fost semnat și de către candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor. Întrebat dacă va respecta prevederile acestui cod…

IGOR DODON, CANDIDAT INDEPENDENT: „În calitate de președinte am cel mai mare interes ca această campanie să fie cea mai transparentă și corectă din ultimii 10 ani”.

Până acum, în calitate de concurenți electorali au fost înregistrați – Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov și Maia Sandu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!