/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ion Sturza spune că o va susține pe Maia Sandu în alegerile prezidențiale: „E important să votăm o conducere cu alte deprinderi”

missing
03 octombrie 2020, ora 13:55

Omul de afaceri și fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, și-a făcut publică intenția de o susține și vota pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Potrivit lui, pentru prima dată în istoria țării, la o funcție importantă în stat pretinde un om asupra căruia nu planează niciun fel de suspiciuni de corupție. În același timp, Sturza a menționat că fiecare cetățean trebuie să decidă singur cui să ofere votul de încredere.

„Sunt Ion Sturza, antreprenor. Am constuit o casă, am plantat mai mulți pomi, am crescut doi copii frumoși. S-ar părea că sunt un om realizat. Un lucru care nu îmi permite acum, la vârsta mea, să mă consider realizat este țara mea. Țara noastră care rămâne cea mai săracă din Europa, care a devenit faimoasă prin furtul de miliarde, corupție, injustiție și nedreptate socială. Lucrurile acestea trebuiesc depășite. Există doar o singură posibilitate, a alegerilor democratice. Este foarte important ca în acest an să ieșim cu toții la vot și să alegem o nouă conducere a țării. O conducere din noua generație, care are alte deprinderi, alte cunoștințe și care este una cinstită și onestă. Am mai vorbit despre fenomenul Maia Sandu. Este un fenomen. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, la o funcție importantă în stat pretinde un om asupra căruia nu planează niciun fel de suspiciuni de corupție. Poziția de președinte al Moldovei este, totuși, prima și cea mai înaltă poziție politică. Un mandat popular, un mandat al tuturor moldovenilor ar da avantajul de a începe de a schimba țara spre bine atât în zona economică, cât și cea socială. Eu personal am să votez pentru Maia Sandu”, spune Sturza într-un filmuleț video postat pe rețelele sociale.

Ion Sturza este un politician și om de afaceri din Republica Moldova, fost prim-ministru al țării în perioada februarie – decembrie 1999.

Amintim că, ieri Maia Sandu s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

CEC a înregistrat deocamdată șase candidați pentru alegerile prezidențiale– Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon, Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram