/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Serviciul Vamal a încasat circa 16 miliarde lei de la începutul anului curent

missing
05 octombrie 2020, ora 13:12

Încasările Serviciului Vamal în primele 9 luni ale acestui an se ridică la 16 miliarde lei, în luna septembrie fiind colectate la bugetul de stat peste 2,1 miliarde lei.

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 47 313 de declarații vamale și constatate 338 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale și depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor introduse și declarate prin acțiune. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 240 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 913 mii lei.

În luna septembrie, fluxul mijloacelor de transport a constituit 130 107 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Giurgiulești, cu 39 945 și respectiv, 24 173 de traversări.

Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel (+373 22 788 888), unde pot fi obținute (24/24) informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

În luna trecută, operatorii Liniei de informare au răspuns la 3 560 solicitări de informații legate de vamă.

În contextul situației epidemice, îndemnăm participanții la traficul transfrontalier să se informeze doar din surse oficiale despre condițiile de trecere a frontierei impuse în țările de destinație, inclusiv în cele de tranzit.

Totodată, Serviciul Vamal mulțumește agenților economici pentru cooperare și atitudine responsabilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram