Luni dimineaţă, 21 septembrie 2020, premierul Ion Chicu a ieşit în faţa presei într-un briefing şi a declarat că taxa de drum va fi inclusă mai nou în prețul pentru combustibil. Şi atât, fără a intra în detalii, dar şi fără a da o explicaţie de ce s-a ajuns la această idee, fără a ne ţine o prelegere despre care sunt dedesubturile unei astfel de intenții.

O explicaţie mai detaliată vine însă abia acum, fiind descrisă în proiectul privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021, publicat spre consultare publică, împreună cu anunţurile despre faptul că ce taxa de lux se vrea a fi majorată cu 50% faţă de cea actuală, că Guvernul vrea să transforme Moldova într-un cimitir auto prin eliminarea vârstei maxime de import a vehiculelor şi că din 2021 s-ar putea majora preţurile la carburanţi, asta dacă toate aceste lucruri pot trece de votul deputaţilor din Parlament.

Actualmente, taxa rutieră (cunoscută în popor sub termenul de taxă de drum) este stabilită în funcție de capacitatea motorului, greutatea sa și numărul de pasageri pe care îi poate îmbarca. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!