/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Autorităţile ne explică mai pe înţelese de ce vor să includă taxa de drum în accizele la produsele petroliere

missing
06 octombrie 2020, ora 11:12

Luni dimineaţă, 21 septembrie 2020, premierul Ion Chicu a ieşit în faţa presei într-un briefing şi a declarat că taxa de drum va fi inclusă mai nou în prețul pentru combustibil. Şi atât, fără a intra în detalii, dar şi fără a da o explicaţie de ce s-a ajuns la această idee, fără a ne ţine o prelegere despre care sunt dedesubturile unei astfel de intenții.

O explicaţie mai detaliată vine însă abia acum, fiind descrisă în proiectul privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021, publicat spre consultare publică, împreună cu anunţurile despre faptul că ce taxa de lux se vrea a fi majorată cu 50% faţă de cea actuală, că Guvernul vrea să transforme Moldova într-un cimitir auto prin eliminarea vârstei maxime de import a vehiculelor şi că din 2021 s-ar putea majora preţurile la carburanţi, asta dacă toate aceste lucruri pot trece de votul deputaţilor din Parlament.

Actualmente, taxa rutieră (cunoscută în popor sub termenul de taxă de drum) este stabilită în funcție de capacitatea motorului, greutatea sa și numărul de pasageri pe care îi poate îmbarca. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram