/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Guvernul pune cruce pe importatorii auto? Se pregătesc taxe pe lux şi mai mari pentru mașinile noi

06 octombrie 2020, ora 08:33

Ministerul Finanțelor a lansat procesul de consultare publică a documentului privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021. Prin el, autorităţile ne spun cum şi din ce vor încerca să scoată cât mai mulţi bani pentru a acoperi gaura formată în economia ţării, în urma stagnării acesteia pe timp de pandemie.

Câteva modificări, care se doresc a fi făcute în lege, vin şi în atenţia noastră, a automobiliştilor, a celor care deţin sau planifică să-şi cumpere o maşină. Să o analizăm pe prima.

Actualmente, legislația fiscală prevede un acciz special pentru autoturismele mai scumpe de 600.000 de lei, aşa numita taxă de lux care se achită suplimentar, care a intrat în vigoare din acest an. Din 2021, se propune consolidarea accizului respectiv prin cotele aplicate la valoarea autoturismului cu tocmai 50%, dacă tot îşi permit unii achiziţia, consideră Guvernul! Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram