/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Chirtoacă și-a lansat mesajele pentru campania electorală. „Îl somez pe Dodon să facă testul la COVID-19”

missing
07 octombrie 2020, ora 11:32

Candidatul Blocului „Unirea” Dorin Chirtoacă și-a lansat mesajele pentru campania electorală. Evenimentul a avut loc în fața Parlamentului. Politicianul a declarat că a ales această locație pentru confortul jurnaliștilor și operatorilor, „să aveți loc unde să amplasați tehnica de filmare”. 

Dorin Chirtoacă a spus că mesajul de campnaie are trei obiective de bază. „Primul – să acționăm conform strategiei toți pentru unul, unul pentru toți. Al doilea – un președinte demn și adevărat, dar și un Parlament curat. Trei – unirea cu România și integrarea europeană până la capăt”.

„Sloganul de campanie de bază este „Unirea pentru toți”. Asta va aduce o stare de bine pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova. Dar în total sunt cinci slogane care îi va mobiliza pe cetățeni la vot.

– Cu România în Europa;
– Unirea și punctum;
– În Europa prin unire;
– Europa până la capăt.

Ne propunem unirea cu România și integrarea europeană până la capăt. Suntem toți pentru unul și unul pentru toți. Nu putem spune că nu avem contracandidați, cu toții avem un singur contracandidat și acesta este Igor Dodon, urmat de regimul din regiunea transnistreană și Putin și Kozak. După ce schimbăm președintele o să avem nevoie de un Parlament unde se vor regăsi unioniștii. Noi trebuie să dăm curs acestei corăbii care s-a umplut cu hoți și corupți. Pasul trei este unirea cu România”, a declarat Dorin Chirtoacă.

De asemenea, politicianul l-a somat pe Igor Dodon să facă testul la COVID-19, ori de câte ori este în contact cu cetățenii. El spune că într-un astfel mod responsabil trebuie să procedeze fiecare candidat în această campanie electorală. Declarațiile au fost făcute în contextul în care candidatul Partidului Nostru la prezidențiale Renato Usatîi a anunțat marți, 6 octombrie, că un angajat din paza șefului statului are COVID-19. Ulterior, purtătoare de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean a declarat că există proceduri după care se apreciază necesitatea de a face test pentru COVID-19 și în cazul în care această necesitate va interveni – Igor Dodon va face testul.

Menționăm că Chirtoacă a anunțat luni, 6 octombrie, că a dat testul pentru a afla dacă este sau nu contaminat cu COVID-19, după ce un coleg de partid, alături de care a mers și a colectat semnături, a fost infectat cu coronavirus. Testul s-a dovedit a fi negativ.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram