/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Chișinăul cere explicații Tiraspolului în cazul polițistului răpit

07 octombrie 2020, ora 16:21

Chișinăul cere explicații Tiraspolului pe marginea polițistului care activa în Florești și a fost răpit de structurile transnistrene în această dimineață. Menționăm că totul s-a întâmplat în orașul Camenca, unde este domiciliat omul legii.

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a făcut demersuri către partea transnistreană pentru a cere explicații pe acest caz, subliniind, în același timp, inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni. „Astfel de acțiuni sunt inadmisibile, ilegale și încalcă cele mai fundamentale drepturi ale omului, fiind o provocare constantă în ultima perioadă”, a declarat Cristina Lesnic.

Biroul Politici de Reintegrare spune că s-a autosesizat pe acest caz și că împreună cu Comisia Unificată de Control (CUC) conlucrează cu organele de drept și alte autorități pentru a elucida toate circumstanțele cazului și a interveni pe canalele aflate la dispoziție pentru eliberarea sa.

Totodată, subiectul a fost adus în atenția mediatorilor în formatul 5+2, Oficiul Consiliului Europei în Republica Moldova și Reprezentanței Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova și va fi abordat de către Delegația Republicii Moldova în CUC în ședința din săptămâna aceasta.

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției. Suplimentar, pe marginea acestui caz Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal „Răpirea unei persoane” și „Uzurparea de calității oficiale” din Codul Penal al Republicii Moldova.

Amintim că, astăzi, în jurul orei 09:30, conducerea Inspectoratului de poliție din Florești a fost sesizată de soția unui polițist domiciliat în or. Camenca, care a comunicat despre faptul că soțul său a fost răpit de persoane necunoscute, cu cagule pe față și haine cu inscripția „КГБ”.

Biroul va conlucra cu autoritățile competente pentru a depune toate eforturile necesare pe acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram