/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Fisc-ul va primi informațiile despre amenzile contravenționale aplicate de diferite instituții. Hotărârea adoptată de Guvern

missing
07 octombrie 2020, ora 18:02

Începând cu 1 ianuarie 2021, informațiile privind amenzile contravenționale aplicate vor fi furnizate către Serviciul Fiscal de Stat de către agenții constatatori. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de Guvern.

În prezent, structurile organizaționale dețin evidența sumelor amenzilor contravenționale care au fost aplicate, neavând însă informația cu privire la sumele achitate. Astfel, procedura de raportare va asigura evidența privind calcularea și achitarea amenzilor și urmărirea încasărilor integrale.

În nota informativă a proiectului se menționează că la moment structurile care întocmesc procesele verbale privind contravenția țin de sine stătător evidența sumelor amenzilor care au fost aplicate, neavând însă informații despre amenzile aplicate. Iar Serviciul Fiscal de Stat cunoaște ce sumă a fost achitată, dar nu deține informația privind amenda aplicată. În acest caz, Ministerul Finanțelor nu deține evidența amenzilor care nu au fost achitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram