Începând cu 1 ianuarie 2021, informațiile privind amenzile contravenționale aplicate vor fi furnizate către Serviciul Fiscal de Stat de către agenții constatatori. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de Guvern.

În prezent, structurile organizaționale dețin evidența sumelor amenzilor contravenționale care au fost aplicate, neavând însă informația cu privire la sumele achitate. Astfel, procedura de raportare va asigura evidența privind calcularea și achitarea amenzilor și urmărirea încasărilor integrale.

În nota informativă a proiectului se menționează că la moment structurile care întocmesc procesele verbale privind contravenția țin de sine stătător evidența sumelor amenzilor care au fost aplicate, neavând însă informații despre amenzile aplicate. Iar Serviciul Fiscal de Stat cunoaște ce sumă a fost achitată, dar nu deține informația privind amenda aplicată. În acest caz, Ministerul Finanțelor nu deține evidența amenzilor care nu au fost achitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!