/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Litvinenco, despre paza de care va beneficia Dodon în campanie: „Utilizează resursele administrative încălcând Codul electoral”

missing
07 octombrie 2020, ora 10:13

După ce marți, 6 octombrie, Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a emis un comunicat în care a precizat că v-a continua să-l păzească pe șeful statului Igor Dodon, tot el candidat independent la alegerile prezidențiale în campania electorală, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a făcut o postare pe rețelele sociale în care spune că protecția poate fi suspendată urmare a unei simple solicitări din partea lui Igor Dodon.

Deputatul este de părere că Igor Dodon continuă să utilizeze resursele administrative încălcând Codul electoral. „Nimic mai fals. Articolul 6 alin.(6) din Legea nr.134/2008 prevede expres că persoana protejată (inclusiv președintele) poate refuza pe un termen limitat protecția acordată, informând în scris despre refuz directorul Serviciului. Excepţia de la această regulă se referă doar la timpul pentru care a fost declarată starea de urgenţă, de asediu sau de război. Observați că campania electorală nu este printre excepțiile prevăzute de lege”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Sergiu Litvinenco spune că potecția acordată de SPPS poate fi suspendată urmare a unei simple solicitări din partea lui lgor Dodon. „Era și în spiritul principiilor alegerilor libere și corecte dacă făcea asta, or nimeni în afară de el nu beneficiază de astfel de privilegii. Igor Dodon nu a făcut o astfel de solicitare, încălcând prin aceasta Codul electoral și utilizând resursele administrative în campania electorală prezidențială. Vom sesiza instituțiile statului cu privire la această abatere în vederea sancționării concurentului electoral Igor Dodon”, a spus alesul poporului.

Anterior, contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a președintelui, Ludmila Muntean, a precizat că Igor Dodon se află sub protecția pazei de stat 24 din 24 ore: „Fiind în campanie electorală acesta rămâne a fi șeful statului”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram