Alți doi cetățeni au fost răpiți de așa-numitele structuri de forță de la Tiraspol. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei Securitate a Parlamentului, Alexandru Jizdan. În total patru cetățeni au fost răpiți. Aceste acțiuni au avut loc în dimineața zilei de 7 octombrie. S-a stabilit că au fost puse la cale de către așa-numitul MGB din regiunea transnistreană și că au fost bine organizate, cu implicarea trupelor speciale. 

Alexandru Jizdan a declarat că: „Persoanele au fost răpite. Li s-a pus un sac în cap, iar cei care i-au răpit au venit cu practic același mijloc de transport și îmbrăcate în aceeași uniformă, ceea ce denotă faptul că este o operațiune a unei și aceeași structuri, cu dirijare din unul și același comandament. Cel mai probabil cetățenii se află în izolatoarele din orașul Tiraspol”.

„În incinta Parlamentului au fost organizate audieri în cadrul Comisiei Securitate Națională Apărare și Ordine Publică, unde au fost invitate toate instituțiile responsabile de gestionarea cazului răpirii a ofițerului de poliție care activa în Florești. Au fost invitați responsabilii din cadrul Serviciului Informații și Securitate (SIS), Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Biroul de reintegrare, Procuratura Generală (PG) și Ministerul de Externe (MAEIE)”.

În cadrul audierilor s-a confirmat faptul că au fost răpiți doi cetățeni ai Republicii Moldova, în oarșul Camenca din stânga Nistrului. De asemenea, s-a mai raportat că au mai fost răpiți alți doi. În total patru cetățeni au fost răpiți. Alexandr Jizdan a spus că este vorba despre cetățenii: Amarfi, Glijin, Puris și Mînzărari. Doar Andrei Amarfi este angajat al MAI, iar o altă persoană este angajat al Agenției Servici Publice (ASP).

„Noi suntem profund îngrijorați de acest incident, foarte grav. Noi considerăm că au fost depășite toate liniile roșii. Eu voi solicita informații zi de zi de la toate intentățile pentru a ne asigura că cetățenii vor fi eliberați de către autoritățile neconstituționale. Am solicitat ca cetățenii să fie informați despre acest caz”, a spus Alexandru Jizdan.

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a declarat că astăzi în Comisia Unificată de Control (CUC), a fost depusă o sesizare cu privire la cetățeanul Amarfi. Cazurile care s-au întâmplat cu ceilalți trei cetățeni au avut loc în noaptea de 7 spre 8 octombrie. În regim de lucru Biroul pentru Reintegrare va depune și alte sesizări.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!