/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Alți doi cetățeni au fost răpiți de așa-numitele structuri de forță de la Tiraspol

missing
08 octombrie 2020, ora 14:04

Alți doi cetățeni au fost răpiți de așa-numitele structuri de forță de la Tiraspol. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei Securitate a Parlamentului, Alexandru Jizdan. În total patru cetățeni au fost răpiți. Aceste acțiuni au avut loc în dimineața zilei de 7 octombrie. S-a stabilit că au fost puse la cale de către așa-numitul MGB din regiunea transnistreană și că au fost bine organizate, cu implicarea trupelor speciale. 

Alexandru Jizdan a declarat că: „Persoanele au fost răpite. Li s-a pus un sac în cap, iar cei care i-au răpit au venit cu practic același mijloc de transport și îmbrăcate în aceeași uniformă, ceea ce denotă faptul că este o operațiune a unei și aceeași structuri, cu dirijare din unul și același comandament. Cel mai probabil cetățenii se află în izolatoarele din orașul Tiraspol”.

„În incinta Parlamentului au fost organizate audieri în cadrul Comisiei Securitate Națională Apărare și Ordine Publică, unde au fost invitate toate instituțiile responsabile de gestionarea cazului răpirii a ofițerului de poliție care activa în Florești. Au fost invitați responsabilii din cadrul Serviciului Informații și Securitate (SIS), Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Biroul de reintegrare, Procuratura Generală (PG) și Ministerul de Externe (MAEIE)”.

În cadrul audierilor s-a confirmat faptul că au fost răpiți doi cetățeni ai Republicii Moldova, în oarșul Camenca din stânga Nistrului. De asemenea, s-a mai raportat că au mai fost răpiți alți doi. În total patru cetățeni au fost răpiți. Alexandr Jizdan a spus că este vorba despre cetățenii: Amarfi, Glijin, Puris și Mînzărari. Doar Andrei Amarfi este angajat al MAI, iar o altă persoană este angajat al Agenției Servici Publice (ASP).

„Noi suntem profund îngrijorați de acest incident, foarte grav. Noi considerăm că au fost depășite toate liniile roșii. Eu voi solicita informații zi de zi de la toate intentățile pentru a ne asigura că cetățenii vor fi eliberați de către autoritățile neconstituționale. Am solicitat ca cetățenii să fie informați despre acest caz”, a spus Alexandru Jizdan.

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a declarat că astăzi în Comisia Unificată de Control (CUC), a fost depusă o sesizare cu privire la cetățeanul Amarfi. Cazurile care s-au întâmplat cu ceilalți trei cetățeni au avut loc în noaptea de 7 spre 8 octombrie. În regim de lucru Biroul pentru Reintegrare va depune și alte sesizări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram