/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Câți elevi și profesori au fost depistați pozitiv cu virusul COVID-19 de la începutul anului de învățământ

13 octombrie 2020, ora 11:55

284 de elevi au fost testați pozitiv pentru COVID-19 de la începutul anului școlar, iar alți 7186 de află în autoizolare. În același timp, 373 de profesori au fost confirmați pozitiv la virusul COVID-19, iar alți 373 se află în autoizolare. Despre aceasta a declarat ministrul educației, Igor Șarov, în timpul unui briefing de presă. 

Potrivit ministrului, de la începutul anului de învățământ 6 grădinițe sunt în carantină, iar grupe aflate în carantină -18. Copii confirmați pozitiv pentru virusul COVID-19 – 4, copii în autoizolare – 453, educatori – 67 și 107 se află în autoizolare.

„Școala nu este sursa de bază de răspândire a coronavirusului. Avem obligația să ținem școlile deschise cât timp acest lucru este rezonabil. Elevii sunt în siguranță în școli și grădinițe, iar măsurile restrictive trebuie luate acolo, unde nu există altă soluție. Înstituțiile de învățământ unde vor fi depistate cazuri de COVID-19 vor apela la modelul 6 de învățare, studierea online”, a menționat Șarov.

La data de 13 octombrie, conform modelului numărul 1 activează 964 de școli, pentru modelul numărul 2 au optat 52 de instituții, modelul 3 – 4, modelul 4 – 8 intituții de învățământ, modelul 5 – 7 școli, modelul 7 – 193 de școli.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram