284 de elevi au fost testați pozitiv pentru COVID-19 de la începutul anului școlar, iar alți 7186 de află în autoizolare. În același timp, 373 de profesori au fost confirmați pozitiv la virusul COVID-19, iar alți 373 se află în autoizolare. Despre aceasta a declarat ministrul educației, Igor Șarov, în timpul unui briefing de presă. 

Potrivit ministrului, de la începutul anului de învățământ 6 grădinițe sunt în carantină, iar grupe aflate în carantină -18. Copii confirmați pozitiv pentru virusul COVID-19 – 4, copii în autoizolare – 453, educatori – 67 și 107 se află în autoizolare.

„Școala nu este sursa de bază de răspândire a coronavirusului. Avem obligația să ținem școlile deschise cât timp acest lucru este rezonabil. Elevii sunt în siguranță în școli și grădinițe, iar măsurile restrictive trebuie luate acolo, unde nu există altă soluție. Înstituțiile de învățământ unde vor fi depistate cazuri de COVID-19 vor apela la modelul 6 de învățare, studierea online”, a menționat Șarov.

La data de 13 octombrie, conform modelului numărul 1 activează 964 de școli, pentru modelul numărul 2 au optat 52 de instituții, modelul 3 – 4, modelul 4 – 8 intituții de învățământ, modelul 5 – 7 școli, modelul 7 – 193 de școli.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!