/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Cod Roșu”, instituit aproape în toată țara. Comisia Extraordinară în Sănătate anunță că situaţia epidemiologică este nefavorabilă

missing
13 octombrie 2020, ora 16:33

Situaţia epidemiologică din Republica Moldova este nefavorabilă, iar aproape toată țara este sub „Cod Roșu”. 

„Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică constată că situaţia epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendinţele negative majore atestate în anumite unităţi administrativ-teritoriale ale ţării”, spun reprezetanții Comisiei.

„Se instituie, începând cu 13 octombrie 2020, stare de urgenţă în sănătate publică în unităţile administrativ – teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă Cod Roşu”, se arată într-o hotărâre publicată astăzi.

În acest context, se solicită autorităţilor din domeniul ordinii publice să continue supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control a infecţiei COVID-19.

„Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională sau penală a persoanelor vinovate”, mai precizează Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Precizăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 62 618 cazuri.

Vedeți mai jos hotărârea:

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram