Situaţia epidemiologică din Republica Moldova este nefavorabilă, iar aproape toată țara este sub „Cod Roșu”. 

„Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică constată că situaţia epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendinţele negative majore atestate în anumite unităţi administrativ-teritoriale ale ţării”, spun reprezetanții Comisiei.

„Se instituie, începând cu 13 octombrie 2020, stare de urgenţă în sănătate publică în unităţile administrativ – teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă Cod Roşu”, se arată într-o hotărâre publicată astăzi.

În acest context, se solicită autorităţilor din domeniul ordinii publice să continue supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control a infecţiei COVID-19.

„Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională sau penală a persoanelor vinovate”, mai precizează Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Precizăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 62 618 cazuri.

Vedeți mai jos hotărârea:

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!