Șeful Bisericii Catolice, Papa Francisc, are o mașină nouă pentru evenimente publice. Este vorba despre o Toyota Mirai alimentată cu hidrogen, de generaţie anterioară, care a fost supusă modificărilor tradiționale pentru papamobile.

Mașina a fost oferită Papei Francisc în calitate de cadou de la concernul Toyota și episcopii catolici din Japonia. Ceremonia a avut loc acum câteva zile la reședința suveranului pontif din Vatican.

Această Toyota Mirai a pierdut o parte din acoperiș, având în schimb instalat un capac cu sticlă antiglonț, în centrul construcţiei fiind tradiţional scaun. Lângă el sunt balustrade, astfel încât Papa să se poată sprijini, salutând oamenii atunci când stă în picioare, iar maşina se mişcă. Citeşte articolul mai departe şi vezi mai multe imagini cu modelul unic, pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!