/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Un nou Papamobil niciodată nu strică. De această dată Toyota a făcut unul, pe hidrogen

13 octombrie 2020, ora 10:45

Șeful Bisericii Catolice, Papa Francisc, are o mașină nouă pentru evenimente publice. Este vorba despre o Toyota Mirai alimentată cu hidrogen, de generaţie anterioară, care a fost supusă modificărilor tradiționale pentru papamobile.

Mașina a fost oferită Papei Francisc în calitate de cadou de la concernul Toyota și episcopii catolici din Japonia. Ceremonia a avut loc acum câteva zile la reședința suveranului pontif din Vatican.

Această Toyota Mirai a pierdut o parte din acoperiș, având în schimb instalat un capac cu sticlă antiglonț, în centrul construcţiei fiind tradiţional scaun. Lângă el sunt balustrade, astfel încât Papa să se poată sprijini, salutând oamenii atunci când stă în picioare, iar maşina se mişcă. Citeşte articolul mai departe şi vezi mai multe imagini cu modelul unic, pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram