Cele cinci troleibuze articulate nu vor fi puse în circulație, până când nu va fi frezat asfaltul de pe Ștefan cel Mare din Chișinău. Despre aceasta a declarat edilul Capitalei Ion Ceban în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Primarul a spus că cele cinci troleibuze articulate sunt în perioada de testare și urmează să circule pe ruta numărul 22 începând cu zilele următoare, fără a oferi un termen concret.

„Urmează să frezăm acele făgașe care sunt pe bulevardul Ștefan cel Mare…În preajma stațiilor de așteptare, acolo sunt cele mai mari probleme. Aceste troleibuze sunt foarte joase, foarte lungi și foarte grele pentru a le putea pune în circulație, ca să nu fie defecțiuni, am decis să luăm această măsură”, a declarat Ion Ceban.

Anterior Primăria Chișinău spunea că de Hramul orașului Chișinău vor fi lansate pe rute două troleibuze articulate din lotul de cinci unități sosite recent din Belarus. Capacitatea unui troleibuz este de 162 de locuri.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!