Foști primari ai municipiului Chișinău s-au întrecut în felicitări de Hramul Capitalei. Aceștia le-au urat chișinăuienilor prosperitate, iar orașului – să cunoască o dezvoltare continuă și să devină o localitate unde oamenii să vrea să trăiască.

Fostul primar al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă a adresat un mesaj locuitorilor Capitalei. Chirtoacă regretă felul în care a fost înlăturat de la Primăria Chișinăului, dar se bucură că orașul împreună cu suburbiile se dezvoltă mai departe.

Orașul, totuși, merge înainte. Față de restul Moldovei diferența este mare și asta mă bucură. (…) La mulți ani orașului nostru, să aibă parte de oameni buni, să aibă parte de sprijin din partea consilierilor municipali, a funcționarilor din Primărie, a tuturor acelora care sunt responsabili de activitatea de zi cu zi, dar și de planificarea pe termen lung, dezvoltare durabilă, strategică. Și să fim de bun simț în tot ceea ce ține de Chișinău. În rest, are suficientă putere orașul nostru, are oameni pregătiți, mă refer la cetățeni, care sunt în stare să vadă ce este mai bine, ce este mai rău”, a transmis încă aseară Dorin Chirtoacă. Fostul primar i-a îndemnat pe candidații electorali să se abțină de la mesaje și activități electorale în ziua de Hram.

Fostul primar interimar Ruslan Codreanu i-a urat Chișinăului „să se țină”. „Chișinău, Tu poți fi și Smart city, și Green city, și Inclusive city, doar să vrei! Ține-te! La mulți ani!”, a scris Codreanu pe o rețea de socializare.

Andrei Năstase, cel care a câștigat alegerile locale repetate din Chișinău din iunie 2018, la fel a transmis un mesaj către chișinăuieni. Mandatul acestuia însă nu a fost validat atunci din motiv că instanța a constatat că acesta ar fi făcut agitație electorală în ziua tăcerii, într-un video postat pe rețelele de socializare. Ulterior, procesul verbal prin care s-a constatat această încălcare a fost anulat.

„E timpul să facem o pauză, sî chemăm un gând bun, un gând senin, să găsim un echilibru între ceea ce ne dorim și ceea ce ne este în puteri cu adevărat. Pentru că hramul casei, la fel ca și hramul localității, înseamnă în primul rând pace și armonie în tot ceea ce gândim, în tot ceea ce facem. Hramul este un prilej bun pentru curățarea sufletelor noastre. Aș vrea acum în numele meu personal și al consilierilor Platformei DA să aducem chișinăuienilor sincere felicitări și urări de bunăstare cu prilejul Hramului Chișinăului”, a spus Năstase într-un video postat pe pagina sa.

La mulți ani, Chișinău! Câți primari a avut Capitala și ce au făcut pentru dezvoltarea acesteia

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!