/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

I-a cerut circa 45 de mii de euro pe parcursul a doi ani, pentru a-i soluționa problemele. Un avocat, reținut de CNA

missing
14 octombrie 2020, ora 10:42

I-ar fi cerut zeci de mii de euro sub pretextul că i-ar putea rezolva în instanță mai multe dosare civile pe care le avea pe rol. Este vorba despre un avocat. Acesta a fost denunțat de către clientul său, un om de afaceri. 

Ultimul a spus că avocatul i-a promis că are influență asupra magistraților și altor agenți publici și că îi poate determina pe aceștia să adopte decizii favorabile în litigiile din instanțe.

Mai mult, omul de afaceri a declarat că avocatul i-ar fi cerut, pe parcursul a doi ani de zile, în jur de 45 de mii de euro, dar nu i-a soluționat problemele.

După denunțul la Centrului Național Anticorupție (CNA), a fost posibilă documentarea avocatului în timp ce restituia o parte din bani clientului său. Astfel, avocatul a fost reținut și plasat în izolator pentru 72 de ore, fiind cercetat pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime de la patru mii, la șase mii de unităţi convenţionale sau închisoare de la trei la șapte ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram