De Hramul orașului, au fost puse în circulație primele trei troleibuze articulate noi, recent achiziționate din Belarus și asamblate la atelierele Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”.

Unitățile de transport vor circula pe linia nr. 22, una din cele mai aglomerate rute, care traversează centrul orașului și face legătura între sectoarele Botanica, Centru și Buiucani.

Capacitatea de îmbarcare a unei unități articulate este de 162 de persoane, iar costul este de 315 mii Euro.

Troleibuzele dispun de sistem de aer condiționat, blocuri optice de tip LED, podea joasă și rampe de acces pentru utilizatorii de scaun rulant. De asemenea, unitățile sunt dotate cu sistem de supraveghere video și prize USB.

E de menționat că, până la finele lunii curente, urmează să sosească 10 troleibuze clasice din Belarus, pentru asamblare, astfel ca până la sfârșitul anului 2020 să avem 30 de vehicule de acest fel și 35 de unități noi în total.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!