/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Șase oficiali ruși, sancționați de UE în cazul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi

missing
14 octombrie 2020, ora 21:06

Printre oficialii ruşi vizaţi de sancţiunile Uniunii Europene pentru otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, un critic virulent al Kremlinului, figurează şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia şi primul adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale ruse, a declarat miercuri, sub rezerva anonimatului, un diplomat european pentru Reuters și Agerpres.ro.

Pe această listă cu sancţiuni se află de asemenea şeful direcţiei de politică internă din cadrul administraţiei prezidenţiale de la Moscova, doi viceminiştri de la apărare, precum şi trimisul preşedintelui Vladimir Putin în districtul federal Siberia, a adăugat acelaşi reprezentant al UE.

Omul de afaceri Evgheni Prigojin – finanţatorul fabricii de trolli ruşi de la Sankt Petersburg şi al grupului de mercenari Wagner – se află de asemenea sub regimul sancţiunilor UE, în dosarul libian, a indicat sursa citată.

Uniunea Europeană a convenit să sancţioneze şase persoane şi o companie din Federaţia Rusă în urma otrăvirii opozantului rus Aleksei Navalnîi, a relatat anterior DPA, citând diplomaţi europeni.

Aleksei Navalnîi şi-a pierdut cunoştinţa în timpul unui zbor intern în Siberia pe 20 august şi două zile mai târziu a fost transportat în Germania în comă. După realizarea unui test în laboratorul armatei, Germania a ajuns la concluzia că Navalnîi a fost otrăvit cu agent neurotoxic din familia Noviciok, de uz militar. Alte două laboratoare – unul din Franţa, celălalt din Suedia – au confirmat rezultatul anunţat de Berlin. Şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a confirmat săptămâna trecută că Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok. Rusia însă respinge categoric orice implicare în otrăvirea opozantului rus şi a avertizat miercuri prin vocea ministrului de externe Serghei Lavrov că va răspunde la sancţiunile UE cu măsuri ‘în oglindă’.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram