/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ A recitat o strofă din imnul orașului. Ambasadorul Marii Britanii a urat la mulți ani Chișinăului

missing
14 octombrie 2020, ora 15:17

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, Steven Fisher a venit cu un mesaj de felicitare adresat Capitalei, cu ocazia Zilei Orașului Chișinău. Într-o secvență video, acesta a recitat o strofă din imnul orașului. 

„De ziua orașului Chișinău, care ne este gazdă, permiteți-mi să recit o strofă din imnul acestuia. Orașul meu din albe flori de piatră, în ploi de soare zi de zi scăldat, mereu întinerind în vechea vatră, din cântec și iubire înălțat. La mulți ani Chișinău”, a spus ambasadorul, îmbrăcat în ie națională.

Deși municipiul Chișinău înregistrează un număr foarte mare de infectări cu virusul COVID-19, iar Comisia Extraordinară de Sănătate Publică i-a atribuit „cod roșu”, astăzi Hramul orașului este organizat cu mare fast.

La inaugurarea sărbătorii, care a avut loc în scuarul Catedralei Metropolitane din centrul Chișinăului, au participat sute de oameni. Autoritățile au antrenat în organizarea evenimentului atât copii, cât și persoane în vârstă, care se află în zona de risc, astfel, punându-i în pericol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram