Restricțiile impuse la intrarea în Italia au fost mențiuni, fiind introduse noi modificări. Totodată, rămâne interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat teritoriul unui șir de state, inclusiv și Republica Moldova, anunță Ambasada Moldovei în Italia. 

Mai mult, moldovenii care dețin permis de ședere în Italia eliberat până la data de 9 iulie 2020, precum și membrii familiilor acestora, pot intra pe teritoriul Italiei chiar dacă în ultimele 14 zile au vizitat Republica Moldova.

„Însă, persoanele au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării, sau oricărei altei persoane desemnate să efectueze controalele, un certificat care atestă că în cele 72 de ore anterioare intrării pe teritoriul național, au fost supuse unui test molecular sau antigenic, efectuat cu ajutorul unui tampon și cu rezultat negativ”, se arată în anunțul Ambasadei.

În continuare, la intrarea în Italia, moldovenii vor semna o declarație și vor fi obligați să să izoleze la domiciliul acestora pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, printre alte măsuri restrictive prevăzute de noul decret adoptat de guvernul de la Roma se regăsesc interzicerea petrecerilor private în interior sau în aer liber, cu excepție maxim de 30 de persoane pentru nunți și înmormântări, „recomandarea strictă” de a evita primirea în ospeție a mai mult de șase persoane.

Restaurantele și barurile vor trebui să se închidă la ora 24:00, dar de la 21:00 va fi interzis consumul în picioare. Sunt interzise excursiile școlare și competițiile și activitățile legate de sporturile de contact de natură.

Purtarea măștilor este obligatorie oriunde s-ar afla persoanele, inclusiv în spații deschise.

Sunt permise doar competițiile sportive individuale și de echipă recunoscute de Comitetul național olimpic italian și de federațiile de profil în conformitate cu protocoalele emise de acestea pentru prevenirea sau reducerea riscului de contagii în sectorul de referință.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!