/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Deși a candidat independent, Dodon beneficiază pe larg de susținerea PSRM. Constatările observatorilor Promo-LEX

missing
15 octombrie 2020, ora 11:57

Deși se declară drept candidat independent, Igor Dodon este susținut masiv de Partidul Socialiștilor, al cărui lider oficial a fost până la ocuparea funcției de președinte al Republicii Moldova. 38% dintre activitățile candidatului Dodon au fost efectuate cu suportul și suținerea reprezentanților PSRM sau cu suportul tehnic al partidului. Sunt constatările Asociației Promo-LEX, care a prezentat astăzi al patrulea raport de monitorizare a campaniei electorale. 

De asemenea, în ultimele două săptămâni Dodon a utilizat pe larg resursele administrative. Din cele 18 cazuri atestate de membrii Promo-LEX, 13 se referă la candidatul independent Igor Dodon. „Majoritatea cazurilor de utilizare a resurselor administrative se referă la implicarea angajaților din structurile de stat, prioritar în timpul orelor de lucru – în 13 cazuri. Celelalte se referă la asumarea de merite pentru lucrările de infrastructură, investiții sau realizări majore pe bani”, a precizat Pavel Postică, director de programe al Promo-LEX

Celelalte cazuri de utilizare a resurselor administrative au fost înregistrate la candidații Tudor Deliu, Andrei Năstase, Renato Usatîi și Violeta Ivanov.

Totodată, observatorii au depistat că și implicarea cultelor religioase în susținerea candidatului Igor Dodon. „În cel puțin două cazuri am atestat deschis implicarea bisericii ortotoxe în susținerea lui Igor Dodon și cel puțin patru cazuri potențiale în care reprezentanții bisericii, cel mai probabil, au avut întâlniri și discuții cu candidatul desemnat și alegătorii din localitățile respective”, a menționat Postică.

Tot aici, asociația Promo-LEX a constatat și evenimentul Hramul orașului Chișinău, la inaugurarea căruia a apărut Igor Dodon alături de mitropolitul Vladimir, pe scările Catedralei Metropolitane din Capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram