Deși se declară drept candidat independent, Igor Dodon este susținut masiv de Partidul Socialiștilor, al cărui lider oficial a fost până la ocuparea funcției de președinte al Republicii Moldova. 38% dintre activitățile candidatului Dodon au fost efectuate cu suportul și suținerea reprezentanților PSRM sau cu suportul tehnic al partidului. Sunt constatările Asociației Promo-LEX, care a prezentat astăzi al patrulea raport de monitorizare a campaniei electorale. 

De asemenea, în ultimele două săptămâni Dodon a utilizat pe larg resursele administrative. Din cele 18 cazuri atestate de membrii Promo-LEX, 13 se referă la candidatul independent Igor Dodon. „Majoritatea cazurilor de utilizare a resurselor administrative se referă la implicarea angajaților din structurile de stat, prioritar în timpul orelor de lucru – în 13 cazuri. Celelalte se referă la asumarea de merite pentru lucrările de infrastructură, investiții sau realizări majore pe bani”, a precizat Pavel Postică, director de programe al Promo-LEX

Celelalte cazuri de utilizare a resurselor administrative au fost înregistrate la candidații Tudor Deliu, Andrei Năstase, Renato Usatîi și Violeta Ivanov.

Totodată, observatorii au depistat că și implicarea cultelor religioase în susținerea candidatului Igor Dodon. „În cel puțin două cazuri am atestat deschis implicarea bisericii ortotoxe în susținerea lui Igor Dodon și cel puțin patru cazuri potențiale în care reprezentanții bisericii, cel mai probabil, au avut întâlniri și discuții cu candidatul desemnat și alegătorii din localitățile respective”, a menționat Postică.

Tot aici, asociația Promo-LEX a constatat și evenimentul Hramul orașului Chișinău, la inaugurarea căruia a apărut Igor Dodon alături de mitropolitul Vladimir, pe scările Catedralei Metropolitane din Capitală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!