/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Mii de pui de focă au murit pe țărmul Namibiei. Cauza ar fi fost foametea

missing
15 octombrie 2020, ora 10:17

Aproape 5.000 de pui de focă au fost găsiți fără viață pe coasta Namibiei, în Peninsula Pelican Point. Organizaţia Ocean Conservation avertizează că „ne aflăm în pragul unei catastrofe”, potrivit Reuters, citat de digi24.ro.

În imaginile surprinse de OCN se observă miile de pui de focă, fără viață, pe plajă.

”Ne aflăm în pragul unei catastrofe. Sunt mii de pui de focă născuţi prematur şi care mor aproape imediat. Asta se întâmplă anual, dar niciodată cu o astfel de amploare”, potrivit OCN.

Experții sunt de părere că cea mai probabilă cauză este foametea. Principala sursă de hrană pentru foci o reprezintă peștii, care nu se mai găsesc în zona Pelican Point. Alte motive ar putea fi toxinele din apă sau apariția diverselor boli. Cercetătorii au anunțat, în urma acestei tragedii, că vor colabora cu Ministerul Pescuitului pentru a efectua teste.

O astfel de tragedie a mai avut loc în 1994, când o treime din populația de foci de la Pelican Point a dispărut din cauza lipsei de hrană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram