Aproape 5.000 de pui de focă au fost găsiți fără viață pe coasta Namibiei, în Peninsula Pelican Point. Organizaţia Ocean Conservation avertizează că „ne aflăm în pragul unei catastrofe”, potrivit Reuters, citat de digi24.ro.

În imaginile surprinse de OCN se observă miile de pui de focă, fără viață, pe plajă.

”Ne aflăm în pragul unei catastrofe. Sunt mii de pui de focă născuţi prematur şi care mor aproape imediat. Asta se întâmplă anual, dar niciodată cu o astfel de amploare”, potrivit OCN.

Experții sunt de părere că cea mai probabilă cauză este foametea. Principala sursă de hrană pentru foci o reprezintă peștii, care nu se mai găsesc în zona Pelican Point. Alte motive ar putea fi toxinele din apă sau apariția diverselor boli. Cercetătorii au anunțat, în urma acestei tragedii, că vor colabora cu Ministerul Pescuitului pentru a efectua teste.

O astfel de tragedie a mai avut loc în 1994, când o treime din populația de foci de la Pelican Point a dispărut din cauza lipsei de hrană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!