/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Promo-LEX: Candidații electorali nu au declarat cheltuieli de peste 800 de mii de lei

missing
15 octombrie 2020, ora 12:26

Cei opt candidați care s-au înscris în cursa pentru fotoliul de președinte au „păcatul” nedeclarării resurselor financiare la Comisia Electorală Centrală. Potrivit Asociației Promo-LEX, care a prezentat astăzi al patrulea raport de observare a campaniei electorale, candidații nu au declarat, în total, peste 809 mii de lei.

În prima săptămână a campaniei, observatorii Promo-LEX au atestat cheltuieli nedeclarate de peste 809 mii de lei din partea tuturor celor opt concurenți electorali.

Din punctul de vedere al observatorilor, candidatul Dodon nu a raportat cheltuieli estimate la peste 474 de mii de lei, Năstase – cheltuieli estimate la peste 111 mii de lei, Ivanov – cheltuieli estimate la peste 105 mii de lei, Sandu – cheltuieli estimate la peste 67 mii de lei, Usatîi – cheltuieli estimate la peste 29 mii lei și Deliu – cheltuieli estimate la peste 20 mii de lei”, susține directorul de programe al Promo-LEX, Pavel Postică.

Totodată, observatorii au constatat că niciun candidat la prezidențiale nu reflectă în rapoartele financiare munca agitatorilor și voluntarilor care sunt implicați în campanie.

Observatorii au depistat trasfer din partea Partidului Acțiune și Solidaritate a sumei de 900 de mii de lei, adică peste cele 12 salarii medii pe economie care sunt menționate în circulara Comisiei Electorale Centrale. Totuți, până la momentul de față nu avem o decizie a CEC vizavi de această situație”, a declarat Postică.

De asemenea, observatorii au atestat două transferuri de 90 de mii de lei PLDM și Platforma DA în susținerea candidaților săi, ceea ce se încadrează în cele 12 salarii medii pe economie, dar fără să depună un raport la CEC la începutul campaniei electorale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram