În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10 461 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5 037 traversări persoane, dintre care 3 170 treceri la frontiera moldo-română,  1 079 treceri la frontiera cu Ucraina și 788 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
Leușeni – 1 454 traversări persoane;
Giurgiulești-Galați –  887 traversări persoane;
Sculeni – 712 traversări persoane;
Aeroportul Internaţional Chişinău – 788 traversări persoane;
Otaci – 264 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
– 11 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două cazuri de transport ilegal de bunuri;
– cinci persoane au fost identificate la trecerea frontierei cu consemn național;;
87 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 10 461 persoane și completate 4 560 fișe epidemiologice individuale. Ca urmare, în punctul de trecere a frontierei Ocnița a fost identificată o persoană cu statut febril. Conform procedurilor în astfel de situații, persoana a fost izolată de fluxul de călători și solicitată intervenția Serviciului de Urgență 112 pentru excluderea riscului de infectare cu Covid-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!