Victor Micu, fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii și actual judecător la Curtea Supremă de Justiție vrea să fie promova în funcție. Mai exact, acesta țintește o funcție administrativă în cadrul CSJ. Mai mult în ședința din 9 octombrie a Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor acesta a a fost admis obținând un punctaj de 80 puncte.

Potrivit legii, următoarea etapă va fi concursul propriu zis care urmează a fi organizat peste 10 zile.

Potrivit rise.md, în 2014, la Adunarea Generală a Judecătorilor, Micu a fost ales membru detașat al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar câteva luni mai târziu a devenit președintele CSM, funcție în care a fost reales, în ianuarie 2018, pentru încă un mandat.

Însă, în iulie 2019, membrii CSM îl demit pe Micu din funcția de președinte, pe motiv că „nu a fixat ședințele Plenului CSM în perioada în care sistemul judecătoresc din țară era în așteptarea acțiunilor concrete ale Consiliului în vederea reformării sistemului judecătoresc, prin prisma evenimentelor desfășurate în legătură cu schimbarea guvernării și a declarației Parlamentului referitor la captivitatea statului”, precum și pentru că nu a fost prezent la serviciu în perioada respectivă.

Rămas fără fotoliul de președinte al CSM, Micu și l-a păstrat pe cel de membru al consiliului, totodată deținând și funcția de judecător al CSJ, pe care a ocupat-o în iulie 2017.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!