/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Țintește o funcție administrativă la CSJ. Fostul președinte CSM, Victor Micu, vrea să fie promovat

missing
16 octombrie 2020, ora 16:25

Victor Micu, fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii și actual judecător la Curtea Supremă de Justiție vrea să fie promova în funcție. Mai exact, acesta țintește o funcție administrativă în cadrul CSJ. Mai mult în ședința din 9 octombrie a Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor acesta a a fost admis obținând un punctaj de 80 puncte.

Potrivit legii, următoarea etapă va fi concursul propriu zis care urmează a fi organizat peste 10 zile.

Potrivit rise.md, în 2014, la Adunarea Generală a Judecătorilor, Micu a fost ales membru detașat al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar câteva luni mai târziu a devenit președintele CSM, funcție în care a fost reales, în ianuarie 2018, pentru încă un mandat.

Însă, în iulie 2019, membrii CSM îl demit pe Micu din funcția de președinte, pe motiv că „nu a fixat ședințele Plenului CSM în perioada în care sistemul judecătoresc din țară era în așteptarea acțiunilor concrete ale Consiliului în vederea reformării sistemului judecătoresc, prin prisma evenimentelor desfășurate în legătură cu schimbarea guvernării și a declarației Parlamentului referitor la captivitatea statului”, precum și pentru că nu a fost prezent la serviciu în perioada respectivă.

Rămas fără fotoliul de președinte al CSM, Micu și l-a păstrat pe cel de membru al consiliului, totodată deținând și funcția de judecător al CSJ, pe care a ocupat-o în iulie 2017.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram