/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Flashmob în fața președinției. Igor Dodon, decorat cu „Ordinul Gloria Lenei”

missing
16 octombrie 2020, ora 17:26

PAS Youth au organizat un flashmob în fața președinției reproșându-i lui Igor Dodon, că în ultimii patru ani, peste 150 de mii de tineri au plecat din Republica Moldova, iar el nu a făcut nimic pentru țară, dar ar fi cheltuit mii de euro pe vacanțe luxoase. De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a președintelui, Ludmila Muntean, a venit cu o replică adresată liderei PAS, Maia Sandu, și ea candidată la funcția de șef al statului, afirmând că e foarte vocală în actuala campanie electorală.

Unii participanți la eveniment au purtat pancarte pe care scria: „Oleakă Doctor” – însă medicii pleacă din sistem din cauza salariilor mici și a condițiilor rele de muncă, „Oleakă Procuror” – însă în loc să se lupte cu corupția sistemică, sunt limitați la mici infracțiuni, „Oleakă Constructor” – însă în domeniile construcțiilor mii de angajați lucrează la negru fără protecția din partea statului. „Dodon a fost un președinte leneș, care nu s-a preocupat de bunăstarea poporului.”

Totodată, în cadrul flahsmobului, lui Dodon i-a fost transmis „din partea cetățenilor” diploma „Ordinul Gloria Lenei”.

Ca reacție la flashmob și acuzațiile aduse de PAS Youth, purtătoarea de cuvânt a președintelui, Ludmila Muntean, a amintit că pentru o scurtă perioadă de timp PAS și PSRM au format o coaliție, iar Dodon a investit-o pe Maia Sandu în funcția de premier. „Când doamna Maia Sandu a primit învestirea ca premier, în 2019, de la președintele Igor Dodon, ea radia de bucurie și îi considera și pe dl Dodon, și pe socialiști ca salvatori ai țării, care au alungat regimul oligarhic al lui Plahotniuc, atunci ea nu avea obiecții. Să lăsam oamenii să decidă pe 1 noiembrie cine și cât valorează în politica moldovenească”, a declarat Muntean pentru tv8.

Precizăm că la 1 noiembrie în R. Moldova se vor desfășura alegeri prezidențiale. Pentru funcția de șef al statului candidează opt pretendenți, printre ei se numără și Igor Dodon ca independent, dar susținut de PSRM și lidera PAS, Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram