PAS Youth au organizat un flashmob în fața președinției reproșându-i lui Igor Dodon, că în ultimii patru ani, peste 150 de mii de tineri au plecat din Republica Moldova, iar el nu a făcut nimic pentru țară, dar ar fi cheltuit mii de euro pe vacanțe luxoase. De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a președintelui, Ludmila Muntean, a venit cu o replică adresată liderei PAS, Maia Sandu, și ea candidată la funcția de șef al statului, afirmând că e foarte vocală în actuala campanie electorală.

Unii participanți la eveniment au purtat pancarte pe care scria: „Oleakă Doctor” – însă medicii pleacă din sistem din cauza salariilor mici și a condițiilor rele de muncă, „Oleakă Procuror” – însă în loc să se lupte cu corupția sistemică, sunt limitați la mici infracțiuni, „Oleakă Constructor” – însă în domeniile construcțiilor mii de angajați lucrează la negru fără protecția din partea statului. „Dodon a fost un președinte leneș, care nu s-a preocupat de bunăstarea poporului.”

Totodată, în cadrul flahsmobului, lui Dodon i-a fost transmis „din partea cetățenilor” diploma „Ordinul Gloria Lenei”.

Ca reacție la flashmob și acuzațiile aduse de PAS Youth, purtătoarea de cuvânt a președintelui, Ludmila Muntean, a amintit că pentru o scurtă perioadă de timp PAS și PSRM au format o coaliție, iar Dodon a investit-o pe Maia Sandu în funcția de premier. „Când doamna Maia Sandu a primit învestirea ca premier, în 2019, de la președintele Igor Dodon, ea radia de bucurie și îi considera și pe dl Dodon, și pe socialiști ca salvatori ai țării, care au alungat regimul oligarhic al lui Plahotniuc, atunci ea nu avea obiecții. Să lăsam oamenii să decidă pe 1 noiembrie cine și cât valorează în politica moldovenească”, a declarat Muntean pentru tv8.

Precizăm că la 1 noiembrie în R. Moldova se vor desfășura alegeri prezidențiale. Pentru funcția de șef al statului candidează opt pretendenți, printre ei se numără și Igor Dodon ca independent, dar susținut de PSRM și lidera PAS, Maia Sandu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!