Fostul director general al Combinatului de vinuri „Cricova SA”, Valentin Bodiul a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții vinărie pe pagina de Facebook.

Reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au confirmat că Valentin Bodiul a decedat din cauza infecției cu COVID-19. Printr-un mesaj pe Facebook, angajații vinăriei au transmis condoleanțe familiei fostul director al Combinatului de vinuri „Cricova”.

„S-a stins din viață Valentin Bodiul, fostul director general al Combinatului de vinuri „CRICOVA” SA. Amintirea lui Valentin Bodiul va rămâne veșnic vie pentru toți cei care l-au cunoscut sau au avut șansa de a munci alături de el. Ar fi împlinit 70 de ani în ianuarie anul viitor. Inginer-tehnolog de meserie, Doctor în Economie, Valentin Bodiul și-a dedicat viața domeniului vinificației.

Și-a început activitatea în anul 1973 la Fabrica de vin din Sângerei, în calitate de inginer, ulterior a ocupat funcția de șef al Fabricii de vin din Drăgănești (1974-1975), a fost secretar II, prim-secretar în cadrul Comitetul raional al Comsomolului Sângerei – UTC(1975-1978), șef al Direcției General Administrative a Comitetului Central al UTC din Moldova (1978-1983), instructor în cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist din Moldova, instructor (1983-1985), inginer-șef la Colegiul Național de Vinificație, orașul Stăuceni, (1985-1987).

Trei decenii le-a consacrat activității în cadrul Combinatul de Vinuri „Cricova”, fiind director general în perioada 1987-2016, asigurând un management eficient și dezvoltarea întreprinderii. Cavaler al Ordinului Republicii. Pentru merite în dezvoltarea industriei vinicole, contribuție la extinderea producției și îmbunătățirea calității produselor fabricate și activitate organizatorică prodigioasă, a fost distins cu Titlul onorific „Om emerit”. De asemenea, i-a fost conferită Medalia „Pentru vitejie în muncă”. Industria vinicolă a pierdut un bun cunoscător, un om de o valoare profesională deosebită. Cu profund regret, exprimăm sincere condoleanțe familiei Bodiul și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se arată în mesajul postat de către reprezentanții vinăriei.

Până acum, în R. Moldova 1530 de oameni au murit din cauza infecției cu coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!