/FOTO/ Fostul directorul al Combinatului de vinuri „Cricova”, răpus de COVID-19

16 octombrie 2020, ora 15:55

Fostul director general al Combinatului de vinuri „Cricova SA”, Valentin Bodiul a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții vinărie pe pagina de Facebook.

Reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au confirmat că Valentin Bodiul a decedat din cauza infecției cu COVID-19. Printr-un mesaj pe Facebook, angajații vinăriei au transmis condoleanțe familiei fostul director al Combinatului de vinuri „Cricova”.

„S-a stins din viață Valentin Bodiul, fostul director general al Combinatului de vinuri „CRICOVA” SA. Amintirea lui Valentin Bodiul va rămâne veșnic vie pentru toți cei care l-au cunoscut sau au avut șansa de a munci alături de el. Ar fi împlinit 70 de ani în ianuarie anul viitor. Inginer-tehnolog de meserie, Doctor în Economie, Valentin Bodiul și-a dedicat viața domeniului vinificației.

Și-a început activitatea în anul 1973 la Fabrica de vin din Sângerei, în calitate de inginer, ulterior a ocupat funcția de șef al Fabricii de vin din Drăgănești (1974-1975), a fost secretar II, prim-secretar în cadrul Comitetul raional al Comsomolului Sângerei – UTC(1975-1978), șef al Direcției General Administrative a Comitetului Central al UTC din Moldova (1978-1983), instructor în cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist din Moldova, instructor (1983-1985), inginer-șef la Colegiul Național de Vinificație, orașul Stăuceni, (1985-1987).

Trei decenii le-a consacrat activității în cadrul Combinatul de Vinuri „Cricova”, fiind director general în perioada 1987-2016, asigurând un management eficient și dezvoltarea întreprinderii. Cavaler al Ordinului Republicii. Pentru merite în dezvoltarea industriei vinicole, contribuție la extinderea producției și îmbunătățirea calității produselor fabricate și activitate organizatorică prodigioasă, a fost distins cu Titlul onorific „Om emerit”. De asemenea, i-a fost conferită Medalia „Pentru vitejie în muncă”. Industria vinicolă a pierdut un bun cunoscător, un om de o valoare profesională deosebită. Cu profund regret, exprimăm sincere condoleanțe familiei Bodiul și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se arată în mesajul postat de către reprezentanții vinăriei.

Până acum, în R. Moldova 1530 de oameni au murit din cauza infecției cu coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram