/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ În plină campanie electorală, autospecialele donate de Moscova au ajuns la Chișinău

missing
16 octombrie 2020, ora 12:15

Cinci autospeciale, donate de administrația orașului Moscova, capitala Rusiei încă în primăvara acestui an, au ajuns la Chișinău înainte cu două săptămâni de alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie. Mașinile au fost parcate în centrul Chișinăului, lângă Primărie. Primarul Capitalei dă asigurări că acest eveniment nu trebuie legat de scrutinul prezidențial și spune că autospecialele nu au ajuns mai devreme din cauza pandemiei de COVID-19.

Mai întâi, autospecialele au staționat pe bulevardul Ștefan cel Mare, iar unii șoferi s-au arătat nemulțumiți de faptul că îngreunează circulația rutieră. Ulterior, acestea au fost parcate pe strada Pârcălab, lângă Primărie.

Primarul Ion Ceban a menționat că această donație a fost agreată din primăvară, însă au fost proceduri tergiversate din cauza pandemiei de COVID-19.

Edilul susține că aceste unități de tehnică nu sunt doar pentru a curăța zăpada de pe străzi și împrăștie material antiderapant, dar poate fi folosită și pentru spălarea drumurilor. „Ele sunt multifuncționale. Am așteptat foarte mult aceste mașini”, a declarat Ceban.

Chiar dacă mașinile nu sunt noi, edilul dă asigurări că sunt în deplină funcționalitate.

Mașinile au fost produse în 2017 și costă peste un milion și jumătate de lei fiecare.

Actualmente, în Capitală sunt 68 de autospeciale dintre care 21 sunt într-o stare tehnică proastă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram