Cinci autospeciale, donate de administrația orașului Moscova, capitala Rusiei încă în primăvara acestui an, au ajuns la Chișinău înainte cu două săptămâni de alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie. Mașinile au fost parcate în centrul Chișinăului, lângă Primărie. Primarul Capitalei dă asigurări că acest eveniment nu trebuie legat de scrutinul prezidențial și spune că autospecialele nu au ajuns mai devreme din cauza pandemiei de COVID-19.

Mai întâi, autospecialele au staționat pe bulevardul Ștefan cel Mare, iar unii șoferi s-au arătat nemulțumiți de faptul că îngreunează circulația rutieră. Ulterior, acestea au fost parcate pe strada Pârcălab, lângă Primărie.

Primarul Ion Ceban a menționat că această donație a fost agreată din primăvară, însă au fost proceduri tergiversate din cauza pandemiei de COVID-19.

Edilul susține că aceste unități de tehnică nu sunt doar pentru a curăța zăpada de pe străzi și împrăștie material antiderapant, dar poate fi folosită și pentru spălarea drumurilor. „Ele sunt multifuncționale. Am așteptat foarte mult aceste mașini”, a declarat Ceban.

Chiar dacă mașinile nu sunt noi, edilul dă asigurări că sunt în deplină funcționalitate.

Mașinile au fost produse în 2017 și costă peste un milion și jumătate de lei fiecare.

Actualmente, în Capitală sunt 68 de autospeciale dintre care 21 sunt într-o stare tehnică proastă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!