Italia a înregistrat 8.804 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat joi Ministerul Sănătăţii, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei. Miercuri, au fost raportate 7.332 miercuri, relatează Reuters și mediafax.ro.

De asemenea, numărul deceselor a explodat. Joi s-au înregistrat 83, faţă de 43, câte au fost confirmate cu o zi înainte. Dar mult mai puţine decât în vârful pandemiei din Italia, în martie şi aprilie, când erau peste 900 de decese în fiecare zi.

Italia a fost prima ţară din Europa lovită de pandemia de COVID-19 şi are al doilea cel mai mare număr de decese de pe continent, după Marea Britanie, cu 36.372 de victime de la izbucnirea focarului în februarie, potrivit cifrelor oficiale.

Pe fondul creşterii capacităţii de testare, joi s-au efectuat 162.932.de teste, un nou record pentru o perioadă de 24 de ore.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!