/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Italia, nou record zilnic de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei: 9.000 de îmbolnăviri cu COVID-19

missing
16 octombrie 2020, ora 11:00

Italia a înregistrat 8.804 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat joi Ministerul Sănătăţii, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei. Miercuri, au fost raportate 7.332 miercuri, relatează Reuters și mediafax.ro.

De asemenea, numărul deceselor a explodat. Joi s-au înregistrat 83, faţă de 43, câte au fost confirmate cu o zi înainte. Dar mult mai puţine decât în vârful pandemiei din Italia, în martie şi aprilie, când erau peste 900 de decese în fiecare zi.

Italia a fost prima ţară din Europa lovită de pandemia de COVID-19 şi are al doilea cel mai mare număr de decese de pe continent, după Marea Britanie, cu 36.372 de victime de la izbucnirea focarului în februarie, potrivit cifrelor oficiale.

Pe fondul creşterii capacităţii de testare, joi s-au efectuat 162.932.de teste, un nou record pentru o perioadă de 24 de ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram