/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

OMS: Redemsivirul nu scurtează perioada vindecării de COVID-19

16 octombrie 2020, ora 12:45

Redemsivirul, medicamentul antiviral experimental al laboratorului american Gilead, are un efect slab – sau deloc – asupra duratei spitalizării pacienţilor bolnavi de COVID-19 sau asupra şanselor de supravieţuire ale acestora, arată rezultatele unui studiu clinic efectuat de către Organizaţia Mondialăa Sănătăţii (OMS), relatează Reuters și news.ro.

Tratamentul – unul dintre primele folosite în lupta împotriva bolii provocate de noul coronavirus SARS-CoV-2 – a fost unul dintre tratamentele administrate recent preşedintelui american Donald Trump.

Prin studiul său – numit ”Solidaritate” -, OMS a evaluat efectele unor posibile tratamente – inclusiv ale redemsivirului, hidroxiclorochinei, combinaţiei lopinavir-ritonavir (un tratament omologat împotriva HIV) şi interferon asupra unui număr de 11.266 de pacienţi adulţi în peste 30 de ţări.

Rezultatele studiului, anunţate joi de OMS, urmează să fie analizate în continuare. Ele au fost încărcate pe serverul de dinainte de publicare – medRxiv,

Date ale unui studiu american cu privire la redemsivir au arătat, luna aceasta, că tratamentul permite o scurtare cu cinci zile a perioadei de vindecare a pacienţilor.

Gilead a declarat pentru Reuters că datele OMS ”par inconsistente” cu cele obţinute în urma unor studii care validează beneficii clinice ale medicamentului său.

”Suntem îngrijoraţi că datele care provin din acest studiu mondial deschis nu au fost examinate riguros pentru a permite o discuţie ştiinţifică constructivă”, apreciază laboratorul american.

Administraţia americană a medicamentului (FDA) a autorizat la 1 mai recurgerea în regim de urgenţă la redemsivir în Statele Unite. Ulterior, utilizarea avcestui medicament antiviral experiemental a fost autorizată în mai multe ţări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram