Pe cazul îmbulzelii de la înmormântarea starețului Mănăstirii „Sfântul Ilie” din raionul Drochia, unde s-au adunat sute de oameni pentru a-l petrece pe ultimul drum, a fost pornită o procedură contravențională pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. Potrivit Poliției, urmează să fie sesizată Mitropolia Moldovei despre acțiunile clericilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Drochia, în ajunul înmormântării oamenii legii au avut o întâlnire cu conducerea mănăstirii și fețele bisericești, unde ultimii au fost informați despre necesitatea respectării restricțiilor impuse de către CNESP în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip COVID-19.

De asemenea, în timpul funeraliilor, polițiștii au asigurat ordinea publică și redicționarea traficului rutier. Au fost efectuate filtre unde au fost împărțite măști de protecție”, menționează purtătoarea de cuvânt a IP Drochia, Ina Moscaliuc.

Ieri, la înmormântarea starețului unei mănăstiri din raionul Drochia s-a uitat cu totul de normele epidemiologice. O mulțime de oameni au participat la înmormântare – s-au înbulzit atât la mormânt, cât și la slujba din biserică.

/FOTO/ Nici pomină de măști și distanță socială. O mulțime de oameni s-au înghesuit în biserică să petreacă pe ultimul drum un preot

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!