/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Pe cazul îmbulzelii la înmormântarea starețului din Drochia a fost pornită o cauză contravențională

missing
16 octombrie 2020, ora 16:38

Pe cazul îmbulzelii de la înmormântarea starețului Mănăstirii „Sfântul Ilie” din raionul Drochia, unde s-au adunat sute de oameni pentru a-l petrece pe ultimul drum, a fost pornită o procedură contravențională pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. Potrivit Poliției, urmează să fie sesizată Mitropolia Moldovei despre acțiunile clericilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Drochia, în ajunul înmormântării oamenii legii au avut o întâlnire cu conducerea mănăstirii și fețele bisericești, unde ultimii au fost informați despre necesitatea respectării restricțiilor impuse de către CNESP în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip COVID-19.

De asemenea, în timpul funeraliilor, polițiștii au asigurat ordinea publică și redicționarea traficului rutier. Au fost efectuate filtre unde au fost împărțite măști de protecție”, menționează purtătoarea de cuvânt a IP Drochia, Ina Moscaliuc.

Ieri, la înmormântarea starețului unei mănăstiri din raionul Drochia s-a uitat cu totul de normele epidemiologice. O mulțime de oameni au participat la înmormântare – s-au înbulzit atât la mormânt, cât și la slujba din biserică.

/FOTO/ Nici pomină de măști și distanță socială. O mulțime de oameni s-au înghesuit în biserică să petreacă pe ultimul drum un preot

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram