Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, este sigur că turneul final al EURO 2020 la fotbal, amânat anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus, se va disputa şi nu a exclus scenariul ca meciurile să se dispute într-o singură ţară, în loc de mai multe, transmite EFE.

„Suntem absolut siguri că va avea loc, dar ar putea să se joace în 11 ţări, în opt, cinci sau una singură. Singura necunoscută este dacă va fi cu un public limitat pe stadioane, cu tribune pline sau fără spectatori”, a declarat Ceferin la canalul #Vamos, citat de Agerpres.

UEFA a stabilit iniţial ca EURO 2020 să fie găzduit de ele 12 oraşe-gazdă:

Amsterdam (Olanda) – Johan Cruyff ArenA (54.000 de locuri);

Baku (Azerbaidjan) – Olympic Stadium (69.000);

Bilbao (Spania) – San Mames (53.000);

Bucureşti (România) – Arena Naţională (54.000);

Budapesta (Ungaria) – Puskas Arena (68.000);

Copenhaga (Danemarca) – Telia Parken (38.000);

Dublin (Irlanda) – Aviva Stadium (51.000);

Glasgow (Scoţia) – Hampden Park (51.000);

Londra (Anglia) – Wembley (90.000);

Munchen (Germania) – Allianz Arena (70.000);

Roma (Italia) – Stadio Olimpico (68.000);

Sankt Petersburg (Rusia) – Gazprom Arena (61.000).

Şeful UEFA s-a referit şi la sistemul de arbitraj video, despre care a spus: „VAR ajută fotbalul, dar îl şi poate afecta. Sunt multe lucruri de ameliorat”.

În ce priveşte un turneu Final Four în Liga Campionilor, Ceferin a apreciat că acest sistem ar putea fi o opţiune după anul 2024.

În ce priveşte prezenţa publicului în stadioane, Ceferin a reamintit că totul depinde de guvernele ţărilor europene, iar UEFA nu are nicio putere în acest sens, decât colaborarea cu autorităţile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!