Rusia a raportat un nou record privind numărul de noi cazuri de Covid-19, 15.150 de infectări în ultimele 24 de ore, dintre care peste 5.000 la Moscova. O primă reacție vine de la Kremlin, care s-a arătat îngrijorat de situația actuală, scrie digi24.ro.

Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea pentru creşterea record a cazurilor de COVID-19 în Rusia, insă a anunţat că situaţia este sub control, relatează Reuters, citaă de Agerpres.

Potrivit Worldometers, sunt 15.150 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, inclusiv 5.049 în capitala Moscova.

Aproape toate facilităţile de detenţie preventivă din Moscova au încetat să mai primească noi suspecţi ca măsură de precauţie, a anunţat agenţia de presă TASS, citând un grup de monitorizare a închisorilor.

“Kremlinul este într-adevăr îngrijorat de aceste statistici. Vedem cum epidemia se răspândeşte substanţial”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov. “Situaţia este în prezent sub control în ciuda acestei tendinţe triste”, a adăugat el.

Aproximativ 1.200 de persoane depistate pozitiv cu Covid-19 sunt spitalizate zilnic la Moscova

Serghei Sobianin, primarul Moscovei, cea mai afectată zonă, a declarat că această săptămâna s-ar putea dovedi decisivă în încercarea de a reduce răspândirea virusului, mai scrie sursa citată. El a spus că aproximativ 1.200 de persoane au fost spitalizate în fiecare zi în capitală, o creştere faţă de rata zilnică de 1.000 săptămâna trecută, şi că el speră că autorităţile vor preveni ca acest număr să depăşească 1.500.

“După 1.500 situaţia va fi mai grea. Ne vom descurca de asemenea cu aceasta. Dar va fi o altă ordine de magnitudine”, a declarat el, citat de TASS.

Citește și: Putin anunță că Rusia are deja al doilea vaccin anti-COVID și spune că o să apară în curând și al treilea

Joi, oraşul cu aproape 13 milioane de locuitori a anunţat că va introduce un sistem de cod QR pentru personalul şi clienţii cluburilor de noapte şi barurilor care sunt deschise între miezul nopţii şi 6 dimineaţa.

Moscova a ordonat companiilor ca cel puţin 30% din personal să lucreze de la distanţă şi a introdus şcoala online pentru învăţământul secundar.

Rusia, care are o populaţie de aproximativ 145 milioane de locuitori, a raportat 1.369.313 de cazuri de când a început pandemia. Ţara a anunţat 232 de decese legate de COVID în ultimele 24 de ore, ridicând numărul oficial al morţilor la 23.723.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!